Dacian Cioloș, blocat la TVR. Premierul s-ar fi implicat în campania electorală

Televiziunea Publică a decis să amâne difuzarea, duminică, a unui interviul acordat de premierul Dacian Cioloş . Premierul Dacian Cioloș a evitat apariția la televiziunea publică, la începutul mandatului. Primul interviu după preluarea guvernării a fost acordat unui post privat de știri. Nici în celelalte instituții media publice (Radio, Agerpres) premierul nu a fost activ pe durata mandatului. În plină campanie electorală, Cioloș a acordat un interviu pentru emisiunea Viața Satului. Cioloș este folosit în campaniile a două partide PNL și USR.  

'Având în vedere perioada de campanie electorală pe care o traversăm, conducerea SRTv a decis amânarea difuzării interviului acordat de premierul Dacian Cioloş emisiunii 'Viaţa Satului'. Dorim evitarea oricăror interpretări care s-ar putea naşte din mai multe motive. Primul motiv decurge din faptul că premierul reprezintă imaginea de campanie a unui partid, ceea ce poate crea impresia unei emisiuni de campanie - şi ar fi incorect; imaginea premierului apare atât pe afişele, cât şi în clipurile electorale care se difuzează pe toate posturile, inclusiv la TVR', se arată într-un comunicat al TVR remis, duminică, AGERPRES.

Premierul poate folosi spațiul electoral al PNL 

Sursa citată mai arată că un alt motiv este faptul că 'în interviul acordat nu există ştiri la zi sau comunicări importante şi urgente care să nu poată fi difuzate post-campanie electorală'. 'Nu în ultimul rând, adăugăm că premierul a fost invitat deja la TVR, în timpul acestei campanii electorale, participând la o emisiune live, pe TVR 1, o oră, săptămâna trecută, pentru a face bilanţul unui an de guvernare', se precizează în comunicatul TVR. Televiziunea publică reaminteşte totodată că emisiunile electorale la TVR se desfăşoară 'pe spaţii bine definite' care 'au fost anunţate din timp', împărţirea timpilor de antenă fiind discutată cu partidele iar 'ordinea a fost trasă la sorţi şi comunicată'.

'Faptul că anunţăm această reprogramare acum nu face decât să confirme că a fost o decizie luată după analizarea tuturor aspectelor şi pe care ne-o asumăm în primul rând în faţa publicului nostru. Şi pentru ca informaţia să circule mai repede, în cazul în care prin discuţii cu reprezentanţii premierului se va considera util, ne manifestăm disponibilitatea de a difuza emisiunea pe TVR+ (în mediul on line) înaintea difuzării pe TVR 1', se mai precizează în comunicat. Potrivit sursei citate, TVR va propune PNL 'să folosească spaţiul electoral care i se cuvine prin distribuţia mai sus amintită, şi pentru a difuza interviul premierului, sau părţi considerate importante din acesta'. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel