Conducerea PSD și parlamentari, discuții la Vila Lac înainte de moțiune. Chirieac: Mulți lideri importanți spun un lucru

Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă

Conducerea PSD are o întâlnire de lucru cu parlamentarii social-democrați, miercuri, la Vila Lac, la o zi distanță de votul moțiunii de cenzură împotriva Cabinetului Dăncilă. Analistul politic Bogdan Chirieac a făcut o scurtă analiză înainte de ședința programată pentru ziua de miercuri.

Marți după-amiază, în cadrul emisiunii „Esențial" de la Antena 3, analistul politic Bogdan Chirieac, întrebat dacă, în opinia sa, premierul Viorica Dăncilă are temeri cu privire la votul membrilor PSD la moțiune, a răspuns astfel: „Un om rațional are temeri în momentul acesta, când moțiunea se joacă la +/- 3 voturi din 233 necesare. Cu siguranță, negociezi până în ultima clipă".

„Chiar PSD trebuie să hotărască dacă dorește sau nu să rămână la guvernare. Aud foarte mulți lideri politici importanți din PSD care spun că, în cazul în care trece moțiunea de cenzură, ei trebuie să meargă în opoziție și să se recompună pentru alegerile parlamentare de anul viitor.

Deci este un moment dificil pentru PSD, atacat din toate părțile, cu președintele în grevă prezidențială, chiar dacă încalcă deschis Constituția. Înțeleg că se vehiculează și nume de premieri interimari în acest moment", a spus Bogdan Chirieac în aceeași intervenție. Întrebat, ulterior, de numele vehiculate, a precizat: „Tot felul de personalități, inclusiv doamna Ana Birchall este vehiculată ca premier interimar în cazul în care moțiunea ar urma să treacă".

În acest context, amintm că moţiunea de cenzură iniţiată de Opoziţie, intitulată „Ca să reconstruim România, Guvernul Dăncilă trebuie demis de urgenţă!", va fi dezbătută şi votată joi, începând cu ora 10.00, în Parlament. Numărul necesar adoptării moțiunii este de 233.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel