EXCLUSIV  Iohannis - Toader, război pe conducerea DNA! Document de la CSM: Moment-cheie

Adina Florea
Adina Florea

Adina Florea, propusă de către ministrul Justiției, Tudorel Toader, în funcția de procuror-șef al DNA, a fost, din nou, respinsă de către președintele Klaus Iohannis, în 9 ianuarie 2019. 

În 9 ianuarie, președintele Klaus Iohannis transmitea o scrisoare către ministrul Justiției, Tudorel Toader, căruia îi spunea că refuză propunerea Adinei Florea pentru conducerea DNA. 

”Luând act de faptul că, în continuare, documentația transmisă nu conține dovada care să ateste îndeplinirea condiției prevăzute la art. 48 alin. (10) din Legea nr. 303/2004, respectiv aceea ca persoana propusă să nu fi făcut parte din serviciile de informații înainte de anul 1990 și nici să nu fi colaborat cu acestea, (...)  Constat că subzistă temeiurile de fapt și de drept avute în vedere la respingerea propunerii inițiale de numire în funcția de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție a doamnei Adina Florea, procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța.” a transmis președintele Klaus Iohannis. 

În aceeași zi, CNSAS răspundea unei solicitări DCNews cu privire la adeverința emisă pentru Adina Florea, ce demonstra necolaborarea cu Securitatea. CNSAS sublinia că a trimis încă din 28 decembrie adeverința către CSM ca urmare a propunerii Adinei Florea la conducerea DNA. 

Iată răspunsul CNSAS: 

(w670) 

Cum adeverința ajunsese la CSM din 28 decembrie, am transmis o solicitare și către CSM pentru a vedea pașii ce au urmat și dacă adeverința a ajuns la Klaus Iohannis. CSM ne-a răspuns astăzi că-n septembrie 2018 a solicitat de la CNSAS comunicarea rezultatului verificărilor în ceea ce o privește pe Adina Florea. În 09.01.2019, CSM a transmis adresa CNSAS către Ministerul Justiției, aceeași dată la care președintele o respingea pe Adina Florea pentru conducerea DNA. 

(w670)


În urma răspunsului CSM de astăzi, DCNews a trimis o solicitare și către Ministerul Justiției, chiar dacă, din cele transmise mai sus rezultă că în 9 ianuarie, când Klaus Iohannis a respins-o pe Adina Florea, adeverința abia ajunsese la Ministerul Justiției, trimisă de CSM. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel