Condițiile Verzilor pentru susținerea guvernului austriac

Werner Kogler
Werner Kogler

Verzii din Austria au votat sâmbătă în favoarea intrării la guvernare alături de Partidul Popular (OeVP), deschizând drumul pentru prima astfel de coaliţie la nivel naţional, relatează dpa.

O majoritate copleşitoare de 93,18% a membrilor partidului a votat în favoarea coaliţiei, în condiţiile în care era necesară doar o majoritate simplă, anunță Agerpres.

Noul guvern, care va fi condus de liderul OeVP şi fostul cancelar Sebastian Kurz, va putea depune jurământul marţi. Werner Kogler, liderul Verzilor, va deţine funcţia de vicecancelar.

Votul din cadrul partidului era ultimul obstacol pentru formarea primei coaliţii de guvernare Verzi-conservatori din Austria. O astfel de combinaţie a funcţionat în alte locuri din Europa, iar observatorii vor să vadă ce rezultate va avea în Austria, notează dpa.

Coaliţia îşi doreşte ca Austria să joace un rol de pionierat în Europa, inclusiv în ceea ce priveşte combaterea schimbării climatice. Conform acordului de coaliţie, ţara ar urma să devină neutră din punctul de vedere al impactului asupra climei până în 2040. Alte prevederi ale programului sunt creşterea preţului curselor aeriene prin introducerea unei taxe de mediu şi interdicţia portului burqa pentru fetele sub 14 ani.

Kurz, în vârstă de 33 de ani, se va întoarce la cancelarie după eşecul coaliţiei anterioare cu formaţiunea de extremă dreapta Partidul Libertăţii (FPOe).

Coaliţia lui Kurz cu FPOe s-a prăbuşit în luna mai din cauza unei înregistrări video în care liderul formaţiunii, Heinz-Christian Strache, discută despre posibile acorduri în materie de infrastructură şi media cu o femeie care se dă drept o finanţatoare politică din Rusia

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel