Conditiile puse de primar romilor pentru a evita un conflict interetnic în Timișoara

nicolae robu
nicolae robu

Locuitorii Timișoarei sunt indignați din cauza retrocedărilor considerate dubioase de care beneficiază clanurile romilor din zonă și amenință cu ieșiri în stradă. Pentru a evita escaladarea conflictului, primarul Nicolae Robu a anunțat, pe Facebook, că va avea o întâlnire cu mai mulți lideri naționali ai romilor. Liberalul spune că nu este dispus la negocieri și că va cere Poliției să cerceteze toate cazurile de retrocedări, din anul 1990 până în prezent.

Robu susține că nu-și va retrage solicitarea de executare silită a clanului Cârpaci, care a intrat în posesia a peste 100 de clădiri istorice. Totodată, în schimbul sumei de 380.000 de lei, acesta vrea să fie restituiră clădirea evacuată de la spitalul de copii.

"Voi cere rromilor, prin liderii lor: să înlăture turnuleţele de pe clădirile din Timişoara şi să le aduca în armonie cu arhitectura Timişoarei, să nu-şi mai agaseze / agreseze vecini, să renunţe în Timişoara la ceremoniile de nuntă şi funerare somptuoase, care perturbă oraşul, înţelegând că în democraţie ai dreptul să faci tot ce vrei, cu condiţia sa nu deranjezi pe nimeni, să înceteze cu cerşitul în Timişoara,să-şi dea copiii la şcoală, înţelegând că toate acestea sunt spre binele lor, inclusiv sunt condiţii obligatorii pentru ca ceilalţi timisoreni să ajungă să nu-i mai vorbească de rău, respectiv să nu le mai fie ostili", spune Nicolae Robu, citat de pressalert.ro.

Primarul Timișoarei a promis că va amenaja zonele în care locuiesc rromii săraci și că îi va ajuta pe elevii care aparțin acestei etnii să aibă parte de educație.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel