Condiții excelente de schi. Record în Poiana Brașov

Alexandru Ichim / 08 Martie 2019 / 09:07
FOTO: Primăria Brașov
FOTO: Primăria Brașov

Primăria Brașov este aproape de înregistrarea unui record în ceea ce privește numărul de treceri prin turnichetele instalațiilor de transport pe cablu. Condițiile de schi sunt excelente, iar mii de turiști sunt așteptați la munte și în acest weekend. 

Se așteaptă un weekend excelent pentru schi în Poiana Brașov, asta și pentru că pârtiile se află într-o stare excelentă, susțin autoritățile. Mai mult, s-au înregistrat aproape două milioane de treceri prin turnichetele instalațiilor de transport pe cablu.

”Pârtiile se prezintă într-o stare foarte bună, iar stratul de zăpadă este de 130 de cm în partea superioară a masivului Postăvarul și 110 cm în partea inferioară. Ne așteptăm să depășim sezonul trecut, când am avut înregistrate 2.139.688 de treceri prin turnichete, până la finalul sezonului”, spun reprezentanții Primăriei Brașov. 

De la începutul sezonului, respectiv 7 decembrie 2018, și până ieri, s-au înregistrat 1.948.833 de treceri prin turnichete, cu aproape 100.000 mai multe decât în aceeași perioadă a sezonului trecut.

Sunt în funcțiune toate mijloacele de transport pe cablu - cele două telecabine, Capra Neagră și Kanzel, telegondola, telescaunele Ruia și Lupului, teleschiurile Bradul și Stadion.

De altfel, conform meteorologilor, vremea în weekend va fi deosebit de frumoasă, cu temperaturi peste media normală a acestei perioade. 

 

Vezi și: 

Beat la volan, a doborât un stâlp și a avariat trei mașini. Vezi unde

Crește debitul Dunării! Ce spun hidrologii