Întâlnire Trump-Kim Jong-un: O singură condiţie de RESPECTAT

Condiţia preşedintelui american Donald Trump pentru a se întâlni cu liderul nord-coreean Kim Jong-un este să nu mai efectueze teste nucleare sau de rachete, a declarat duminică ministrul finanţelor SUA, Steve Mnuchin, transmite Reuters.

'Nu trebuie să existe nicio confuzie. Preşedintele a spus foarte clar că o condiţie este să nu aibă loc teste nucleare şi nici teste de rachete, iar aceste condiţii se vor menţine şi în timpul întâlnirii', a declarat Mnuchin în cadrul emisiunii 'Meet the Press' de la postul NBC, când a fost întrebat despre declaraţia de vineri a secretarului de presă a Casei Albe, Sarah Sanders, care a spus că nu va exista nicio întâlnire fără acţiuni ale Coreei de Nord concrete şi verificabile.

După luni de escaladare a tensiunilor cu privire la programele nuclear şi de rachete ale Coreei de Nord, Trump a decis joi să fie de acord cu o întâlnire cu Kim şi să devină astfel primul preşedinte american în exerciţiu care va face acest lucru.

Deocamdată nu au fost stabilite nici data, nici locul de desfăşurare al întâlnirii, care ar putea avea loc până la sfârşitul lunii mai. Mnuchin a respins criticile potrivit cărora decizia lui Trump de a se întâlni cu Kim îi creşte liderului nord-coreean importanţa pe scena internaţională. El a amintit că liderul de la Casa Albă a fost criticat pentru că nu a recurs la mai multă diplomaţie pentru a îngrădi ambiţiile nucleare ale Phenianului.

[citeste si]

'Acum suntem în situaţia în care preşedintele foloseşte diplomaţia, dar nu renunţăm la campania de presiune maximă. În asta constă marea diferenţă. Sancţiunile rămân pe loc. Postura privind apărarea rămâne şi ea la fel, aşa că preşedintele va sta la masa negocierilor şi va vedea dacă poate ajunge la un acord', a insistat Mnuchin.

Oficialitatea americană a declarat că denuclearizarea Peninsulei Coreea este obiectivul reuniunii dintre cei doi lideri. 'Am fost foarte clari... acesta este obiectivul şi aceasta vrem să realizăm', a transmis Mnuchin, care şi-a exprimat încrederea că întrevederea va avea loc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel