Condamnat pentru viol în Italia, profesor în Gorj. Situaţie scandaloasă în învăţământ

O anchetă este desfășurată la Liceul Tehnologic din Țicleni de către o comisie a Inspectoratului Școlar Județean Gorj, după ce într-o publicație locală au apărut informații cu privire la trecutul infracțional al unui profesor care predă educație fizică și instruire practică.

Emilian Elvis Trușcă este încadrat la plata cu ora la liceul unde director este verișorul său primar, Mihai Istrate. Profesorul ar fi fost condamnat în tinerețe pentru viol, iar în anii 2009 și 2010 a comis două furturi în Italia, fiind condamnat de instanța de judecată din Verona la plata unei amenzi. Cadrul didactic este acuzat că a sustras CD-uri, DVD-uri, produse cosmetice și sticle cu băuturi alcoolice.

"S-a declanșat o anchetă și, dacă informațiile se vor confirma, profesorul va trebui să plece de la școală. Trebuie să prezinte și un certificat de integritate comportamentală eliberat de Poliția Gorj, în care se menționează dacă a comisn fapte penale de natură sexuale. În acest caz, persoana respectivă nu poate să fie încadrată în învățământ, conform legii. Inspectorii care s-au deplasat la școală nu l-au găsit, dar a fost invitat să se prezinte la Inspectoratul Școlar", a declarat Marcela Mrejeru, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Gorj, pentru romaniatv.net. 

Profesorul Emilian Elvis Trușcă nu a putut fi contactat. Nici directorul Liceul Tehnologic din Țicleni nu a putut fi găsit, el fiind plecat în Italia, în cadrul unui proiect educațional.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel