EXCLUSIV  Concurs directori 2017. Sorin Cîmpeanu, răspuns pentru profesorii care aduc acuze

Sorin Cîmpeanu a discutat la DC News Live despre scandalul iscat la concursul pentru posturile de directori. Fostul Ministru al educației a vorbit despre ”subiectivism” și ”implicarea politicului”.

În urma acestor concursuri, foarte mulți candidați au acuzat implicarea politicului în acest proces. Mai exact, profesorii au obținut notă mare la proba scrisă, dar diferența a fost făcută de proba CV-ului și de proba interviului. Multe cadre didactice au acuzat că proba interviului a avantajat anumiți candidați care activează și în elementul politic.

”Îmi cer scuze că trebuie să mă raportez la ceea ce am făcut (nr. în timpul ministeriatului), dar în anul 2015, după șapte ani de lipsă a concursurilor pentru ocuparea posturilor în învățământul preuniversitar, am inițiat această procedură de susținere a concursurilor, începând de la inspectoratele generale, inspectori generali, inspectori generali adjuncți, inspectori, directori de licee. Mandatul a fost cât a fost, dar șirul a fost inițiat de mine.

În prima serie de concurs au participat candidați pentru a ocupa postul de inspector general pentru fiecare județ. După concurs s-au retras 21 de candidați care în cea mai mare parte erau candidați unici, deci nu aveau contracandidați. L-am abordat într-o manieră foarte transparentă. Concret, ai o bibliografie de 300 de subiecte, ai un bol, nimic informatizat pentru a nu exista suspiciuni, cu 100 de bilete, un reprezentant al sindicatului a extras patru bilete în limba română, altul la fel, un bilet în limba străină aleasă de candidat și se rezolvă subiectele. Așa s-au derulat o mare parte din concursuri.

În afară de proba scrisă, sigur că e proba de evaluare a CV-ului care poate prosupune o doză de subiectivism în sine. Nu neapărat politic. Au câștigat concursul pentru inspector școlar general, personae care aparțineau la alte partide decât cele aflate la putere în 2015.

În condițiile în care ai un examen care se derulează în acest fel, nu poți să anticipezi rezultatul, nu poți anticipa de unde va fi câștigătorul. Îmi place să cred că și pentru directorii de licee s-a desfășurat tot așa, recunoscând în același timp că evaluarea CV-ului implică o doză de subiectivism în sine”, a declarat Sorin Cîmpeanu la DC News Live.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel