Concediu pentru divorț. Radu Banciu: Iată un lucru la care lumea nu se gândea

Radu Banciu
Radu Banciu

Radu Banciu, în cadrul ediției de joi seară a emisiunii „Lumea lui Banciu” de la B1 TV, a vorbit despre concendiul pentru divorț, inițiativa legislativă a unui deputat.

Georgian Pop a depus, un proiect de lege, la Senat, potrivit căruia persoanele care divorţează să primească, la cerere, trei zile de concediu plătit. Iniţiativa legislativă vine în sprijinirea salariaţilor „ce trec prin trauma desfacerii căsătoriei", iar pentru acest eveniment este „nevoie de timp liber pentru soluţionarea problemelor pe care le implică", se precizează în expunerea de motive.

„Un lucru la care lumea nu se gândea”

„Georgian Pop, deputat PSD, a depus o propunere legislativă privind acordarea concediului pentru divorț. Iată un lucru la care lumea nu se gândea. Trei zile lucrătoare – nu sună rău - ca să plângi sau ca să te bucuri. Poți să plângi cât vrei sau, dimpotrivă, să țopăi de bucurie pe treptele Tribunalului. Dacă îți întorci un pic glezna acolo, ai trei zile să te refaci. În plus, atenție, sunt zile lucrătoare. Dacă ești băiat deștept și divorțezi la mijlocul săptămânii, de exemplu miercuri, atunci ai miercuri, joi, vineri, la care se adaugă sâmbătă și duminică", a spus Radu Banciu la B1 TV.

„Există și o explicație: concediul se dă în sprijinul celor care trec prin această situație, pentru acomodarea la noua situație din viața lor. Iată, statul crede că în trei zile o poți uita. Bă, ce crunt! Ai stat cu muierea 72 de ani, ai divorțat de ea, trei zile îți dă statul ca să o uiți”, a mai spus Banciu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel