Concediu medical. Eugen Teodorovici, clarificări de ultimă oră

Ministrul Eugen Teodorovici a oferit explicaţii, după ce sindicatele au acuzat faptul că mii de angajaţi sunt afectaţi de formula de calcul a salariului acordat în timpul concediului medical.

Vineri, într-o intervenție telefonică la România TV, ministrul a spus că au fost găsite soluții. "În niciun caz, nimeni nu va pierde ceva. Am găsit o serie de soluţii care să ducă la ce v-am spus, la ideea ca nimeni să nu piardă.

Anul trecut, mecanismul spunea că se aplică o cotă de 35% la salariul mediu brut. Noul mecanism spune că se aplică 25% la indemnizația de concediu. Ce propunem noi ca variantă de lucru: este o propunere de act normativ, făcută public în timp scurt, care spune că în cazul în care cuantumul e mai mare decât nivelul aferent anului trecut de 3131, ne plafonăm la acest nivel. Nu plătesc mai mult decât au plătit anul trecut. Cu alte cuvinte, nimeni nu pierde.

Este aceeaşi situaţie în toate cazurile. Nimeni nu pierde. Altfel spus, cine este în concediu medical, nu va pierde şi nici cine va intra în concediu medical nu va pierde", a declarat Eugen Teodorovici.

"Este o chestiune foarte complexă şi e inevitabil să nu apară şi astfel de situaţii, dar la nivelul ministerului se lucrează pentru a rezolva aceste sincope", a mai spus ministrul, la România TV.

[citeste si]  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel