COMUNICAT DE PRESA FR CICLISM

Federatia Romana de Ciclism constata cu surprindere si dezamagire ca, desi legimitatea alegerii „presedintelui” FRC, in persoana lui Plugaru Nicolae, a fost desfiintata de instanta de judecata, se incearca prin orice mijloace, cu incalcarea grava a statutului FRC, mentinerea acestui status quo de ilegalitate.

Federatia Romana de Ciclism constata cu surprindere si dezamagire ca, desi legimitatea alegerii „presedintelui” FRC, in persoana lui Plugaru Nicolae, a fost desfiintata de instanta de judecata, se incearca prin orice mijloace, cu incalcarea grava a statutului FRC, mentinerea acestui status quo de ilegalitate.

Astfel, a fost convocat Consiliul de Administratie al FRC de catre falsul „Presedintele interimar” Michele Manganiello, pentru data de 28.05.2014, iar ulterior, „Consiliul de administratie” al FRC , prin Hotararea nr. 10/28.05.2014 a decis chipurile convocarea unei Adunari generale ordinare a FRC pentru data de 29.06.2014, ora 9,00, in Ploiesti, Str. Stadionului, in incinta Stadionului Municipal „Ilie Oana”.

Sunt de observat urmatoarele aspecte ce fac nestatutara atat convocarea cat si Adunarea Generala in sine:

I. Adunarea Generala din 29.06.2014 nu a fost convocata de Consiliul de Administratie (CA) legal constituit si cu conditiile de cvorum necesare, conform art. 43 raportat la art. 66 pct. 18 din Statutul FRC.

  1. Consiliul de Administratie poate fi convocat doar de presedintele in exercitiu al FRC (Eduard Carol Novak – decizie validata de Tribunal)       
  2. Nu a existat cvorumul necesar pentru ca sedinta CA in care s-a hotarat convocarea AGA sa fie statutara, fiind nevoie de prezenta unui numar de ½+1 din numarul de 9 membri.

II. Este ilegala modificarea Statutului FRC fara acordul MTS, ori exact acest lucru se incearca a se realiza in AGA din 29.06.2014.

III. Exista un numar de 43 de cluburi afiliate cu drepturi depline, insa convocarea nu a fost trimisa catre toate acestea, aceasta conducere nelegitima a FRC sustinand fara nici o baza legala sau statutara ca exista doar un numar de 28 de cluburi afiliate , pentru a incerca sa isi creeze o majoritate artificiala in cadrul Adunarii Generale din 29.06.2014.

                  Mentionam ca Federatia Romana de Ciclism a informat Ministerul Tineretului si Sportului despre aceste nereguli si a cerut printr-o adresa un punct de vedere oficial cu privire la ilegalitatea Adunarii Generale din 29.06.2014.

FRC a mai solicitat MTS sa nu trimita reprezentantii la aceasta AGA nestatura, similara cu cea din decembrie 2013 (declarata deja nelegala de Tribunal si de MTS). Federatia Romana de Ciclism roaga totodata reprezentantii media sa se informeze in prealabil despre situatia juridica a acestui for (detaliata in adresa trimisa catre MTS) pentru a nu dezinforma cumva opinia publica.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel