EXCLUSIV  Comportamente dependente: ce ne împiedică să scăpăm de dependenţe

Atunci când ne confruntăm cu o dependenţă, nu luăm în considerare consecinţele pe termen lung ale acţiunilor noastre. Aceste erori de gândire ne împiedică să scăpăm de dependenţă.

Persoanele sensibile la recompensă sunt vulnerabile în faţa dependenţei. Au tendinţa de a căuta experienţe interesante, plăcute şi noi. Persoanele care caută experiențe de înaltă senzație au un risc mai crescut pentru abuz de substanțe, tind să perceapă mai multe beneficii și mai puține riscuri în ceea ce privește consumul de substanţe.


Persoanele predispuse la adicţii sunt caracterizate printr-o slabă toleranţă la stres.

În situaţiile de stres, persoanele pot dori o evadare din realitatea prezentă, reducând pe termen scurt emoţiile negative, cu prețul menținerii pe termen lung a efectului negativ.

Persoanele care şi-au pierdut voinţa sunt susceptibile la comportamente adictive, tind să facă alegeri slabe, impulsive și sunt mai susceptibile de a fi influenţate de dorințe, îndemnuri și pofte.

Persoanele cu un nivel scăzut al autocontrolului sunt mai predispuse la comportamente adictive. Persoanele care manifestă un nivel crescut de autocontrol iau decizii în funcţie de obiectivele pe termen lung. Persoanele dependente nu reușesc să aibă o evaluare corectă a recompenselor îndepărtate și ajung să acționeze împotriva propriei lor sănătăţi. Vor să-și întrerupă comportamentul adictiv la un moment dat, dar nu astăzi, continuând să amâne.

De asemenea, în situaţiile de furie sau anxietate, oamenii se confruntă cu o deconectare între ceea ce doresc în momentul de față și ceea ce este mai bun pentru interesul propriu pe termen lung. Cei care suferă de dependenţe îşi controlează emoţiile prin dezvoltarea de dependenţe şi au dificultăţi în relaţiile interpersonale.

Dacă doriţi să abordez un anumit subiect, aştept comentariile dvs. pentru a dezbate pe larg subiectul respectiv în următorul articol.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel