Complot european alimentat de interese locale, în scandalul alimentelor, afirmă specialiștii

alimente
alimente

Numărul tot mai mare al scandalurilor privind produsele alimentare toxice aflate pe piața românească, precum și "scurgerea" în presă a unor informații trunchiate înainte de finalizarea unor anchete, fac parte dintr-o conspirație împotriva produselor românești, acuză liderii organizațiilor patronale de profil.

În urma scandalului cărnii de cal, controalele sanitar-veterinare s-au înmulțit, în ultimele sătămâni raportându-se mai multe nereguli decât în ultimul an. Organizațiile de profil se întreabă de ce autoritățile nu au identificat alimentele toxice până acum și de ce rezultatele nu se anunță numai după confirmarea oficială a unei reale probleme.

Situația actuală este rezultatul unui complot al unor oameni din industrie interesați să obțină demiterea unor persoane din funcțiile de conducere ale unor instituții, dar și a unor presiuni externe, alimentate de interese locale, au susținut specialiștii în domeniu pentru Business24.

Șeful Romalimenta acuză scurgeri de informații 

"Un nebun aruncă o piatră și 100 de înțelepți o caută". Este vorba și de un război în care sunt câțiva indivizi care au alte interese decât cele ale pieței. (...) Ei aruncă în presă toate rezultatele ca fiind certe, încearcă să amplifice scandalul ca să îi 'dărâme' complet pe cei care se află în prezent în posturile de conducere pentru a reveni ei în posturile respective. Este o grupare de băieți care vor să dea o lovitura fără să îi intereseze că distrug piața românească", a declarat Sorin Minea, șeful Federației Patronale Romane din Industria Alimentară (Romalimenta), pentru Business24, susținând că acest complot vizează ANSVSA.

"Este inadmisibil ca buletinele de analiză ale vinovaților sau nevinovaților să scape pe piață înainte de finalizarea anchetelor. Aceasta scăpare a fost făcută cu un scop. Este un război concertat împotriva ANSVSA. Din punctul meu de vedere schimbarea directorului instituției a fost prematură. Într-un război nu schimbi conducătorii. Întâi aștepți să vezi care este finalitatea. Aceasta schimbarea le-a dat apă la moară și toată piața vorbește că până nu îi schimbăm pe toți nu ne lăsăm", a adaugat Minea.

O a doua "gripă aviară", susține președintele LAPAR

Scandalurle din ultima privind alimentele pot fi supuse pe pe seama unor interese externe, însă susținute și de interese locale, a afirmat și Laurențiu Baciu, președinte al Ligii Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR).

"Pagubele pentru agricultori sunt imense și sunt generate de un foc de paie. Oamenii se vor convinge mai târziu că la mijloc a fost interesul cuiva. Cred că este a doua gripă aviară. Trebuie scos cineva de pe piață ținând cont și de faptul că din 2014 se termină și cu cota de lapte și cei din UE își pregătesc terenul. Este vorba de presiuni externe dar susținute și alimentate de cei care au interese în România", a explicat Laurențiu Baciu.

Ce riscă producătorii români?

În ceea ce privește numărul producătorilor afectați de toate aceste scandaluri recente, privind suspiciunea de contaminare a alimentelor, Sorin Minea a mai explicat că  nu poate fi estimat,  pentru că nu au fost făcute public rezultatele finale ale mai multor anchete.

"Este un scandal non-stop în acest domeniu. Pot să vă spun că dacă nu se gestionează bine aceste zvonuri s-ar putea să se puna lacătul pe o mare parte din agricultură și industria României", a mai spus șeful Romalimenta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel