Completurile de trei judecători. Avocatul Poporului, decizie

Mihai Ciobanu / 02 feb 2019 / 11:21
Justiție
Justiție

Avocatul Poporului urmează să analizeze situaţia completurilor de trei judecători, pe modelul cazului completurilor de cinci, acolo unde s-a descoperit constituirea incorectă a acestora. 

Discuţii pe 7 februarie la Avocatul Poporului pe tema completurilor de trei judecători şi modul de constituire a acestora. Antena 3 anunţă că săptămâna viitoare Avocatul Poporului va analiza şi va putea decide să intervină şi în cazul completurilor de trei judecători şi să sesizeze Curtea Constituţională. Potrivit sursei citate, FACIAS a trimis o scrisoare către Avocatul Poporului în care îi cere să se sesizeze în acest caz. 

Totodată avocatul Toni Neacşu va merge, joi, la Avocatul Poporului pentru a aduce argumente cu care să susţină sesizarea privind formarea nelegală a acestor completuri. Anterior, judecătorii Curţii Constituţionale au decis că există un conflict şi au decis că sunt nelegale completurile de cinci judecători de la ÎCCJ. 

Recent, Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, anunţa că el nu are competenţa de a sesiza Curtea Constituţională în acest caz.

 

Vezi şi: Premieră în România. Lazăr: Toată lumea a rămas şocată

Norica Nicolai, internată, de urgență, în spital