Completuri de trei, decizie. Ursu: Riscă să genereze răsturnarea Guvernului

Adrian Ursu
Adrian Ursu

Adrian Ursu susține că o ordonanță care va cuprinde doar rejudecarea completurilor de cinci judecători de la Înalta Curte riscă să creeze o nouă discriminare.

Adrian Ursu a declarat, marți, la Antena 3, că ordonanța pusă de curând în discuție, care prevede rejudecarea proceselor de la completurilor de cinci magistrați de la Înalta Curte de Casație și Justiție, este discrimantorie și riscă să ducă la căderea Guvernului. Jurnalistul susține că ordonanța trebuie să facă dreptate și în cazul judecării pe același principiu de la alte instante și chiar și în cazul completurilor de trei.

  "Duce la impresia că e un act normativ cu dedicație"

"Acum se vorbește despre o ordonanță care îi ajută doar pe unii, adică de data asta pare un act normativ cu dedicație pentru că este doar pentru completul de cinci. Chiar dacă te prevalezi de ceastă scuză facilă și anume că a zis Curtea Constituțională, tu ai acolo principiul în interiorul acelei decizii care trebuie să se aplice tuturor. Riscă să creeze o altă discriminare pentru că aplicând acest drept, de a fi rejudecat de un complet corect ales, înseamnă că îl dai acum celor care au fost la instanța supremă la completul de cinci, dar nu îl dai celor care au fost la instanța supremă la completul de trei, nu îl dai celor care au fost la curțile de apel și care au fost la fel de incorect judecați din punct de vedere al structurii și al modulu de selecție al magistraților din acele instanțe. Ori asta creează o discriminare, pare că duce sau chiar duce la impresa că e un act normativ cu dedicație și riscă în mod evident să genereze încă o răsturnare de Guvern", a declarat Adrian Ursu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel