Complet 3 judecători. Decizia CCR, legătură cu procesul lui Dragnea

CCR
CCR

Curtea Constituțională a luat o nouă decizie cu privire la completul de 3 judecători.

Curtea Constituțională a amânat din nou joi decizia asupra sesizării vicepreședintelui Camerei Deputaților, Florin Iordache, privind constituirea completurilor specializate în cazurile de corupție de la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Pronunțarea a fost amânată pentru data de 20 mai 2019. De altfel, pentru aceeași zi a fost amânat și procesul lui Liviu Dragnea, în Dosarul DGASPC Teleorman, având în vedere că luni, 15 aprilie, judecătorii au decis luarea unor concluzii după ce se va afla decizia CCR.

Unul dintre motivele pentru care au decis amânarea deciziei este că au primit mai multe informații pe această temă și este nevoie de o analiză mai amănunțită.

În ziua de 19 aprilie 2019, Plenul Curții Constituționale, învestit în temeiul dispozițiilor art.146 lit.e) din Constituție și ale art.11 alin.(1) pct.A lit.e), precum și ale art.34, art.35 și art.36 din Legea nr.47/1992 privind organizarea și funcționarea Curții Constituționale, a reluat deliberările asupra cererii formulate de președintele Camerei Deputaților de soluționare a conflictului juridic de natură constituțională dintre Înalta Curte de Casație și Justiție, pe de o parte, și Parlamentul României, pe de altă parte, constând, în esență, în refuzul explicit al Înaltei Curți de Casație și Justiție de a aplica o lege adoptată de Parlament şi a dispus amânarea pronunţării pentru data de 20 mai 2019, se arată în decizia CCR.

Vezi și: CCR, decizie asupra completurilor specializate în corupţie de la ÎCCJ

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel