Comparație: Pregătirea de cutremur la români și la americani

NASA-DHS-to-demo-victim-locator-device
NASA-DHS-to-demo-victim-locator-device

Două cutremure puternice: unul în Pakistan (7,7 grade), ieri, și altul în Peru (6,9 grade), astăzi. Americanii lucrează la un aparat care să detecteze victimele cutremurelor printre dărâmături. Și Bucureștiul se pregătește de intervenția în caz de cutremur. Primăria Capitalei achiziționează 4.000 de truse de prim ajutor în caz de cutremur. Trusele ar trebui să conțină apă, batoane alimentare, încărcătoare pentru telefon, mănuși de cauciuc, dar și șervețele pentru menținerea condițiilor de igienă. Investiția ar putea ajunge la 220.000 euro. 

NASA şi Departamentul de securitate internă al SUA dezvoltă un radar portabil capabil să detecteze bătăile inimii şi respiraţia victimelor seismelor sau tornadelor, îngropate sub dărâmături, a precizat miercuri, într-un comunicat agenţia spaţială americană.

Prototipul acestei tehnologii denumite FINDER ('Finding Individuals for Disaster and Emergency Response') poate localiza persoanele îngropate sub nouă metri de dărâmături sau care s-ar afla blocate sub şase metri de beton, de la o distanţă de circa 30 de metri, potrivit Agerpres.

La București se cumpără fluiere

Conform caietului de sarcini, trusele pe care le achiziționează Primăria Municipiului București trebuie să conțină în mod obligatoriu (sursa: b365.ro):

- geantă termoizolantă

- dispozitiv de semnalizare: lanternă cu încărcare prin mișcare, radio AM/FM cu încărcare prin mișcare, bliț electronic led cu lumină intermitentă, capacitate de încărcare telefon mobil

- lightstick cu lumină verde - 12 ore, lumină verde strălucitoare

- mijloace de asigurare a apei potabile: minim trei cutii de apă de 250 ml și zece tablete de purificare a apei

- mijloace de asigurare a hranei: baton alimentar pentru urgențe (rezervă de hrană pentru 3 zile)

- mijloace de asigurare a primului ajutor

- dispozitive protecție și depozitare: pătura tip NASA pentru a menține protecția optimă a corpului, pelerină cu glugă, mască antipraf, mănuși de cauciuc, pachet de șervețele pentru menținerea condițiilor de igienă

- fluier.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel