Companii străine în România: Profit, număr de angajați. Cifre complete

Companiile din România care au investitori străini au creat la nivelul anului 2015 peste un milion de locuri de muncă, pe primele locuri situându-se firmele cu capital german, olandez, italian şi francez, şi au înregistrat cifre de afaceri totale de peste 250 miliarde de lei (55 miliarde de euro)

În total, companiile cu capital străin au înregistrat în anul 2015 profituri de 2,7 miliarde de euro, potrivit aceluiaşi studiu, cele mai profitabile domenii de activitate ale firmelor cu capital străin din România fiind industria auto, comerţul cu ridicata al produselor din tutun, respectiv comercializarea combustibililor gazoşi prin conducte. 

Clasamentul profitabilităţii este deschis de firmele cu capital german şi olandez, care au realizat în anul 2015 profituri de aproximativ patru miliarde de lei fiecare (880 milioane de euro), urmate de companiile cu capital francez, care au generat profituri de peste 2,7 miliarde de lei (620 milioane de euro), Austria (peste 1,9 miliarde de lei), Italia (1,1 miliarde de lei) şi Luxemburg (peste 700 milioane de lei). 

Studiul Creditinfo arată că firmele cu capital străin au înregistrat cifre de afaceri totale de peste 250 miliarde de lei (55 miliarde de euro) în anul 2015. Pe primul loc sunt firmele cu capital olandez, cu afaceri de aproape 156 miliarde de lei (aproximativ 35 de miliarde de euro). Urmează Germania, cu cifre de afaceri de peste 88 miliarde de lei (aproape 20 de miliarde de euro), Austria (peste 58 miliarde de lei), Franţa (57 miliarde de lei), Italia (34 miliarde de lei), Cipru (33,4 miliarde de lei), Elveţia (27 miliarde de lei) şi Luxemburg (21 miliarde de lei). 

Locuri de muncă 

În privinţa angajaţilor, firmele cu capital german şi olandez au peste 200.000 de angajaţi fiecare, companiile italiene - peste 130.000 de angajaţi, cele franceze - peste 100.000 de angajaţi. Austriecii au angajat peste 95.000 de români, ciprioţii - peste 80.000, iar luxemburghezii - peste 40.000. 

"Raportările lunare realizate de Creditinfo şi cele speciale, personalizate pentru fiecare client al nostru, se bazează pe informaţii obţinute în timp real din surse oficiale - ANAF, Ministerul de Finanţe, Registrul Comerţului, Ministerul Justiţiei, pe care analiştii Creditinfo le introduc în baza noastră de date. Utilizăm un sistem folosit cu succes în numeroase ţări europene', a declarat Aurimas Kacinskas, Director General Creditinfo România. 

Creditinfo România este o companie specializată în furnizarea produselor şi serviciilor de management al riscului comercial, care activează de peste 13 ani pe piaţa din România, informează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel