Comitetul Militar al Uniunii Europene, reuniune la Arad

În perioada 27-29 mai 2019, oraşul Arad a fost gazda Reuniunii informale a Grupurilor de lucru ale Comitetului Militar al Uniunii Europene (EUMCWG şi EUMCWG/HTF), organizată de Statul Major al Apărării, sub egida deţinerii de către România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene (PRES RO).

La reuniune au participat experţi din statele membre ale UE, din Statul Major Militar al UE (EUMS) şi o delegaţie română, condusă de generalul-maior Iulian Berdilă, şeful Direcţiei planificare strategică din Statul Major al Apărării.

Activităţile fac parte din Calendarul reuniunilor informale organizate în România pe durata PRES RO şi contribuie la îndeplinirea priorităţilor din Pilonul 3 "Europa, actor global", prin care România sprijină continuarea consolidării rolului global al UE prin promovarea politicii de extindere, prin acţiunea Uniunii în vecinătate, prin continuarea procesului de implementare a Strategiei Globale, prin asigurarea resurselor necesare la nivelul Uniunii şi prin implementarea angajamentelor globale ale Uniunii Europene.

Vizită la Centrul de Excelenţă al NATO de la Oradea



În 28 mai, delegaţia a efectuat o vizită de lucru la Centrul de Excelenţă al NATO în domeniul HUMINT (HCOE) de la Oradea, unde au fost prezentate rolul şi contribuţia centrului în NATO, iar ulterior a avut loc o sesiune de lucru pe tema cooperării NATO-UE în domeniul hibrid.

Ca organism de sprijin al Comitetului Militar al UE (EUMC), Grupul de lucru al Comitetului Militar al Uniunii Europene (EUMCWG) îndeplineşte sarcinile i-au fost încredinţate de EUMC şi raportează către EUMC. Pe baza unui mandat, efectuează o examinare aprofundată şi poartă discuţii cu privire la propuneri şi/sau documente cu privire la toate aspectele militare din cadrul UE, cu scopul de a ajunge la un consens.

Grupul de lucru al Comitetului Militar al Uniunii Europene/ Grupul operativ pentru obiectivul global (EUMCWG/HTF) este un grup de experţi care se ocupă cu dezvoltarea capabilităţilor. Este grupul de lucru al EUMC în ceea ce priveşte toate aspectele dezvoltării capabilităţilor pentru care are responsabilitate. În plus, i-au fost încredinţate atribuţii care acoperă o serie mai largă de chestiuni legate de capabilităţi în pregătirea deciziilor EUMC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel