Comitet Executiv la PSD, luni, pentru o reacție în cazul Ponta

Conducerea PSD se reunește luni, de la ora 15, la Palatul Parlamentului, într-un Comitet Național Executiv. Social-democrații vor să stabilească strategia partidului după ce președintele Klaus Iohannis a cerut demisia ”premierului și a întregului guvern”.

Secretarul general al PSD, Codrin Ștefănescu, a confirmat pentru DCNews că la ședința de luni liderii partidului iau în calcul toate variantele de răspuns, de la reacții legislative la reacții politice.

”Filialele au reacționat foarte vehement, a declarat Ștefănescu, vineri, când am aflat că o instituție de forță vrea să schimbe guvernul fără acordul Parlamentului. Convocarea CEx-ului se impunea, pentru a stabili cum abordăm această situație. Vom analiza toate variantele, nimeni nu poate spune de pe acum ce decizie se va lua, dar vă asigur că partidul este unit și va riposta la acest atac politic. Luăm în calcul atât modificarea unor legi, de exemplu, dar și alte decizii politice necesare pentru a apăra democrația și dreptul cetățenilor de a alege, pentru a răspun de la acest atac în forță”.

Președintele Klaus Iohannis a declarat sâmbătă, la TVR, că premierul Victor Ponta i-a spus că se va gândi la demisie şi va lua o decizie, după ce se consultă cu colegii de partid. Preşedintele a mai spus că în discuţiile pe care le va avea luni, la Palatul Cotroceni, cu liderii partidelor politice, pe care i-a invitat la consultări privind Strategia de Apărare, va aborda şi cazul lui Victor Ponta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel