Comisie parlamentară Alegeri 2009. Parchetul General deschide dosar PENAL

Parchetul General a deschis un dosar penal pentru verificarea alegerilor prezidențiale din anul 2009. Șerban Nicolae, președintele Comisiei Juridice a Senatului spune că ancheta parlamentară poate continua chiar și în aceste condiții. 

"În cursul zilei de astăzi, 24 aprilie 2017, la Secţia de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie, a fost înregistrat un dosar penal care s-a constituit ca urmare a informaţiilor făcute publice de către jurnalistul Dan Andronic şi conform cărora există suspiciuni că în procesul electoral din decembrie 2009 s-au implicat unele autorităţi publice şi/sau persoane, altele decât cele prevăzute de lege", se arată într-un comunicat al Parchetului General. 

În condițiile în care procurorii Parchetului General au dechis o astfel de anchetă, s-a declanșat îndoiala cu privire la constituirea comisiei parlamentare pentru alegerile din 2009.

Șerban Nicolae a lămurit însă această problemă. 

"Ancheta penală este anchetă penală, se desfășoară în conformitate cu dispozițiile procedurale de către organele de anchetă. Ancheta parlamentară este specifică Parlamentului și știm ce avem de făcut astfel încât să nu ne suprapunem activitățile și nici să ne arogăm competențe specifice altei autorități. Din punctul meu de vedere, chiar dacă s-a făcut ca un gest disperat la atâtea săptămâni de la declarațiile lui Dan Andronic și de la atăția ani de la primele semnale legate de potențiale fraude, nu înseamnă că vom bloca activitatea comisiei de anchetă," a declarat la Antena 3 Șerban Nicolae, președintele Comisiei juridice a Senatului.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel