Comisia Parlamentară de Anchetă: Alegerile din 2009 au fost fraudate

 Raportul Comisiei parlamentare de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009 precizează că s-au constatat acţiuni concrete ale instituţiei prezidenţiale reprezentate de Traian Băsescu şi ale guvernului condus de Emil Boc pentru favorizarea fraudării alegerilor în avantajul candidatului Traian Băsescu. 

Potrivit raportului, "aceste acţiuni ale celor două instituţii au fost perfect sincronizate, dovedind astfel că făceau parte dintr-un plan amplu şi bine pus la punct, acţiunile fiind premeditate". 

"În realizarea planului privind fraudarea alegerilor prezidenţiale, reprezentanţii celor două instituţii au acţionat în forţă, cu rea credinţă, în total dispreţ faţă de lege. Pe cale de consecinţă, ţinând cont de faptul că diferenţa dintre cei doi candidaţi a fost doar de 70.321, care reprezintă aproximativ 0,68 % din voturile valabil exprimate, şi acţiunile de natură a determina fraudarea alegerilor fiind în favoarea candidatului Traian Băsescu, concluzionăm că amploarea acţiunilor a fost de natură de a schimba rezultatul alegerilor", menţionează raportul. 

Comisia de anchetă s-a întrunit miercuri pentru a vota raportul privind alegerile prezidenţiale din 2009. Membrii PNL din comisie au părăsit şedinţa, senatorul Daniel Fenechiu precizând că liberalii de retrag de la votul final al raportului. 

"Motivele retragerii sunt cât se poate de clare. Astăzi, majoritatea PSD - ALDE a venit cu un raport pe care nu vrea să-l discute şi pe care să-l supună la vot, neţinând cont de solicitarea noastră de a se discuta punct cu punct fiecare element al concluziei şi să amânăm adoptarea raportului pentru mâine, pentru ca noi să exprimăm în scris lucrurile cu care nu suntem de acord", a explicat Fenechiu, conform Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel