Legi justiție. Situația României, dezbătută astăzi la Comisia Europeană

Comisia Europeana
Comisia Europeana

Situația din România se află pe agenda discuțiilor care au loc la Comisia Europeană. Prima discuție referitoare la evoluția situației din România are loc astăzi la Bruxelles. De asemenea la începutul lunii februarie va avea loc o dezbatere pe reforma sistemului judiciar din România. 

 Comisia Europeană urmează să discute la reuniunea sa de miercuri de la Bruxelles despre "ultimele evoluţii privind situaţia din România", conform ordinii de zi a şedinţei disponibile pe site-ul executivului comunitar. 

La capitolul 'Diverse' pe agenda reuniunii Comisiei este trecută şi discutarea "ultimelor evoluţii privind situaţia din România", urmând ca prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, să susţină o alocuţiune pe acest subiect. 

Discuții și la Strasbourg

Parlamentul European va discuta de asemenea, la 7 februarie, în cadrul reuniunii sale plenare de la Strasbourg, despre "ameninţări la adresa statului de drept provocate de reforma sistemului judiciar din România", cu declaraţii ale Consiliului şi Comisiei, conform agendei legislativului.

Dezbaterea legilor justiției a ajuns subiect de discuție în Parlamentul European după numeroasele proteste care au avut loc în România, unele dezbateri fiind organizate chiar la inițiativa unor europarlamentari români.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel