Comisia Europeană prognozează o creștere a prețului la carnea de porc

Europa importă aproape tot furajul din soia
Europa importă aproape tot furajul din soia

Comisia Europeană prognozează pentru acest an o creştere a exporturilor şi a preţurilor la carnea de porc, graţie cererii în creştere venită din China, unde oferta locală a fost afectată de pesta porcină africană, transmite Reuters.

Conform noilor estimări ale executivului comunitar publicate miercuri, exporturile UE de carne de porc ar urma să ajungă la 2,92 milioane tone în 2019, în creştere cu 9% faţă de 2,68 milioane tone anul trecut. În plus, spre deosebire de situaţia de anul trecut, când exporturile UE au crescut cu 4% chiar dacă cererea venită din China a scăzut, Comisia susţine că anul acest pesta porcină africană va duce la creşterea importurilor Chinei.

"În 2019, exporturile de carne de porc ar urma să crească în mod semnificativ pe măsură ce creşte cererea chineză. Preţurile cresc şi ele în condiţiile în care oferta este redusă, iar perspectivele la export se îmbunătăţesc" susţine Comisia Europeană.

Un înalt oficial chinez a estimat miercuri că în al doilea trimestru al acestui an preţurile la carnea de porc ar urma să crească cu 70%, după ce datele oficiale au arătat că epidemia de pestă porcină africană a dus la reducerea cu 10% a efectivelor de porcine.

În perioada care a trecut din luna august 2018 şi până în prezent, pesta porcină africană s-a extins rapid în China, ţara care este cel mai mare producător mondial şi totodată cel mai mare importator mondial de carne de porc.

China este principala piaţă de export pentru carnea de porc din UE, iar importanţa acestei pieţe a crescut după ce în anul 2014 Rusia a introdus un embargo pentru livrările de carne de porc din UE.

Pe de altă parte, Comisia Europeană prognozează pentru 2019 o producţia stabilă de carne de porc în UE, la 24,12 milioane de tone, potenţialul de creştere depinzând de nivelul cererii chineze. Pentru 2020, Comisia mizează deocamdată pe o creştere de 0,5% a producţiei şi pe un avans de 5% a exporturilor.

Vezi și: Alertă pestă porcină, Belgia: Situația, coodonată de experți europeni

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel