Comisia Europeană: Lupta împotriva corupţiei, AVERTISMENT major

Comisia Europeană anunţă că ireversibilitatea progreselor în lupta împotriva corupţiei în România a fost pusă recent în pericol.

Ireversibilitatea progreselor în lupta împotriva corupţiei în România a fost pusă recent în pericol, arată Comisia Europeană într-un raport anual privind situaţia economică şi socială din România, publicat miercuri.

'Rezultatele bune continue ale instituţiilor judiciare în lupta împotriva corupţiei au fost puse serios sub semnul întrebării de evenimente de pe parcursul ultimului an. Reformele în desfăşurare ale legilor justiţiei riscă să afecteze independenţa sistemului judiciar şi să distrugă progresele obţinute în ultimii zece ani', atrage atenţia Comisia Europeană.

Executivul comunitar subliniază de asemenea că 'instituţiile judiciare şi cadrul legal pentru lupta împotriva faptelor de corupţie continuă să fie sub o presiune intensă'.

[citeste si]

Sub genericul Semestrul european - pachetul de iarnă, Comisia Europeană a publicat miercuri analiza anuală privind situaţia economică şi socială din statele membre, care include evaluarea progreselor înregistrate în ceea ce priveşte îndeplinirea recomandărilor specifice fiecărei ţări în parte şi o evaluare a eventualelor dezechilibre. Au fost publicate 27 de rapoarte de ţară, pentru toate statele membre în afară de Grecia, care face obiectul unui program de ajustare macroeconomică.

Pachetul de iarnă face parte din ciclul anual de coordonare a politicilor la nivelul UE, cunoscut sub denumirea de semestru european, şi se bazează pe cele mai recente date din previziunile economice intermediare de iarnă din 2018 ale Comisiei şi pe analizele şi recomandările din pachetul de toamnă din cadrul semestrului european din 2017.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel