Comisia Europeană: Încă 20.000 de tineri au şansa de a explora Europa prin iniţiativa DiscoverEU

Comisia Europeană a lansat joi o noua rundă de înscrieri pentru permisele de călătorie DiscoverEU, care oferă posibilitatea participanţilor să călătorească în Europa, să afle informaţii despre patrimoniul său cultural şi să-şi dezvolte cunoştinţele şi aptitudinile, se arată într-un comunicat al executivului comunitar.

Toate persoanele cu vârsta de 18 ani din Uniunea Europeană se pot înscrie până la 28 noiembrie 2019 pentru a beneficia de oportunitatea de a descoperi Europa în perioada 1 aprilie - 31 octombrie 2020. Până în prezent, Comisia Europeană a acordat 50.000 de permise de călătorie prin intermediul a trei runde de înscrieri la care au participat 275.000 de tineri. Noua rundă de înscrieri va permite altor 20.000 de tineri să beneficieze de iniţiativa DiscoverEU, scrie Agerpres.

Persoanele interesate de iniţiativa DiscoverUE pot participa, de asemenea, la o serie de întâlniri şi evenimente în timpul călătoriei şi pot primi un jurnal de călătorie pentru a-şi nota experienţele. În fiecare an, activităţile DiscoverEU sunt organizate în jurul unei teme specifice legate de priorităţile Uniunii Europene. Tema pentru 2019 este "Să învăţăm despre Europa", iar tema pentru 2020 va fi "O Europă verde şi durabilă".

Candidaţii trebuie să aibă vârsta de 18 ani la 31 decembrie 2019, trebuie să fie cetăţeni ai unui stat membru al UE şi să fie dispuşi să călătorească între 1 aprilie şi 31 octombrie 2020 pentru o perioadă maximă de 30 de zile. Cei interesaţi să participe se pot înscrie prin intermediul Portalului european pentru tineret până la 28 noiembrie 2019. Un comitet de evaluare va evalua cererile de înscriere şi va selecta câştigătorii. Candidaţii vor fi informaţi cu privire la rezultatele selecţiei în luna ianuarie 2020, pe baza unui quiz care le va testa cunoştinţele generale privind Uniunea Europeană.

Candidaţii selecţionaţi vor putea călători individual sau într-un grup de până la cinci persoane. Ca regulă generală, aceştia vor călători cu trenul. Cu toate acestea, pentru a se asigura un acces larg pe întregul continent, participanţii vor putea să utilizeze şi alte mijloace de transport, cum ar fi autobuzul, feribotul sau, în mod excepţional, avionul. Acest lucru va garanta că tinerii care locuiesc pe insule sau în regiuni izolate vor avea şi ei şansa de a participa la această iniţiativă.

"De peste un an şi jumătate, DiscoverUE oferă noi posibilităţi tinerilor din Europa de a-şi descoperi continentul. Sunt foarte mulţumit să constat entuziasmul cu care au răspuns tinerii, care formează o adevărată comunitate, împreună cu tovarăşii lor de călătorie şi cu alţii. Invit tinerii din fiecare regiune a Europei să profite de această şansă de a experimenta libertatea de mişcare în Uniune, de a-şi dezvolta aptitudini importante, de a descoperi bogatul nostru patrimoniu cultural şi de a-şi face noi prieteni", a declarat comisarul pentru educaţie, cultură, tineret şi sport, Tibor Navracsics.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel