Comisia Europeană: Exporturile UE de carne de vită în Coreea de Sud s-au reluat după aproape 20 de ani

Coreea de Sud a ridicat restricţiile de import la carnea de vită şi produsele din carne de vită provenite din Uniunea Europeană, după aproape 20 de ani, în urma eforturilor consistente ale Comisiei Europene şi ale statelor membre UE, se arată într-un comunicat publicat vineri de executivul comunitar.

Primele ţări care vor demara exporturile de carne de vită în Coreea de Sud vor fi Danemarca şi Olanda.

,,Comerţul nu este doar despre realizarea tranzacţiilor comerciale. După mulţi ani de muncă grea, acest anunţ permite fermierilor din Danemarca şi Olanda să câştige o nouă piaţă unde să-şi vândă carnea de vită şi produsele din carne de vită. Încă o dată, UE şi-a respectat angajamentele faţă de sectorul agricol', a afirmat comisarul pentru comerţ, Cecilia Malmström. La rândul său, comisarul pentru agricultură, Phil Hogan, a apreciat că ridicarea restricţiilor 'este o evoluţie binevenită şi o dovadă de încredere din partea autorităţilor din Coreea de Sud în calitatea şi siguranţa produselor din carne de vită din UE'. 'În urma confirmării accesului operatorilor din Danemarca şi Olanda, sper că nu va dura mult timp până când operatorii din alte state membre UE vor primi aprobare pentru export pe această piaţă importantă şi valoroasă. Asigurarea accesului altor state membre UE va continua să fie o prioritate pentru Comisia Europeană în relaţiile bilaterale cu Coreea de Sud', a adăugat el.

În 2001, Coreea de Sud a interzis importurile de carne de vită din Europa, din cauza descoperii unor cazuri de encefalopatie spongiformă bovină (SBSE), cunoscută popular sub denumirea de 'boala vacii nebune'.

Sursa: AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel