Urmărește emisiunea live


Comisia de Apel a FRR a anulat suspendarea de opt etape pentru Vasile Rus (Timişoara Saracens)

Comisia de Apel din cadrul Federaţiei Române de Rugby a anulat vineri suspendarea de opt etape dictată împotriva lui Vasile Rus, flankerul echipei Timişoara Saracens, informează site-ul competiţiei interne.

Decizia a fost luată după ce clubul din Banat a depus un memoriu în care a indicat că nu există probe concrete care să demonstreze că jucătorul sarazinilor a adresat jigniri cu caracter rasist la adresa fijianului Ratu Taniela Maravunawasava, de la CSM Ştiinţa Baia Mare, la partida dintre cele două formaţii din etapa a 4-a a SuperLigii CEC Bank, încheiată cu scorul de 28-24 pentru băimăreni.

Admite apelul declarat de SCM Timişoara, prin manager Attila Brosovszki, ca fondat şi anulează decizia Comisiei de Disciplină 6540/27.09.2019, decizie cu privire la sancţiunea aplicată jucătorului Vasile Rus în urma presupusului antijoc sub formă verbală, respectiv opt săptămâni suspendare , se arată, printre altele, în verdictul Comisiei de Apel a FRR.

Pe 1 octombrie, Vasile Rus primise o sancţiune de opt etape suspendare, din partea Comisiei de disciplină a Federaţiei Române de Rugby, după ce a adresat expresii cu caracter rasist jucătorului de culoare al formaţiei CSM Ştiinţa Baia Mare, Ratu Taniela Maravunawasasa.

Între cei doi jucători a avut loc un incident violent, băimăreanul lovindu-l de mai multe ori cu pumnul pe componentul echipei bănăţene. Maravunawasasa a văzut cartonaşul roşu arătat de arbitrul Cristian Şerban, însă la finalul partidei el s-a plâns centralului că reacţia sa a venit după ce Rus i-ar fi adresat de mai multe ori cuvinte jignitoare, precum maimuţă neagră şi maimuţă puturoasă, în timpul meciului.

În urma audierilor, Comisia de disciplină a decis să-l sancţioneze cu opt meciuri suspendare pe Vasile Rus (36 ani) care urma să rateze astfel cinci etape ale SuperLigii şi trei din Cupa României, el putând reveni pe teren abia pe 10 aprilie 2020.

Ratu Taniela Maravunawasasa (33 ani) primise trei etape de suspendare, el urmând să joace din nou pe 14 octombrie.

CSM Ştiinţa Baia Mare, campioana en titre a României, este şi lider la zi în clasament cu 23 puncte, Timişoara Saracens ocupând momentan locul secund, cu 22 puncte.

În etapa a 8-a a SuperLigii, Timişoara Saracens stă, iar CSM Ştiinţa Baia Mare va primi sâmbătă replica celor de la CS Dinamo Bucureşti. AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel