Urmărește emisiunea live


Comisia de anchetă cere puteri sporite. Florea: În Franţa...

Luni, 7 august, preşedintele Comisiei de anchetă privind prezidenţialele, Oana Florea, a spus că raportul final al comisiei va cuprinde şi propuneri de modificare a legii, astfel încât puterile acestor foruri să fie sporite.

A făcut aceste afirmaţii în contextul în care a apreciat că procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, nu va fi convinsă de apelul ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, de a se prezenta în faţa Comisiei.

Într-o intervenţie telefonică la Antena 3, Floarea a declarat: "La momentul acesta, pârghiile noastre din punct de vedere legislativ sunt destul de limitate şi cu siguranţă o parte din raportul final va cuprinde propuneri şi iniţiative legislative de întărire a comisiilor parlamentare de anchetă. (...) Eu nu cred că o va convinge acest apel (n.r. al lui Tudorel Toader). Dânsa are opţiunea acum, în acest moment, de a răspunde la scrisoarea trimisă de Comisia parlamentară, iar dacă nu răspunde cred că ministrul Justiţiei are obligaţia să ia măsuri".

"În Franţa, deputaţii şi senatorii care se află în comisiile parlamentare de anchetă funcţionează pe perioada comisiei parlamentare ca şi judecători de instrucţie, adică nişte puteri foarte mari, care le dau posibilitatea în anumite condiţii să facă percheziţii, să facă confruntări de martori. Au o mare greutate", a mai spus Oana Florea.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel