Comisarul şef Şinca: Ar fi bine ca mai-marii din MAI şi din IGP să îşi pună problema oamenilor mici pe care îi promovează

Generaţia tânără va reforma cu adevărat Poliţia Română, este de părere comisarul şef de poliţie Florin Şinca, şef al unui serviciu operativ din cadrul IGPR, el exprimându-şi convingerea că, "indiferent de măsuri, reforme, de cât va avansa tehnica, resursele umane vor conta întotdeauna".

"Am aflat zilele trecute că un director din IGP, care a ieşit la pensie împuternicit brusc, după ce a dezbrăcat uniforma, a postat pe Facebook un mesaj înjositor în primul rând pentru el şi nu pentru instituţie. (...) Ce fel de oameni creştem noi în instituţia noastră? Ar fi bine ca mai-marii din MAI şi din IGP să îşi pună problema oamenilor mici pe care îi promovează. Cum formăm generaţia de mâine când tu, după 20 şi ceva de ani, ieşi cu o pensie babană (...) şi te dezici de instituţia din care ai făcut parte?

Înseamnă că te-ai complăcut în această situaţie, ai trăit binişor, ai fost împuternicit şi deodată arunci cu noroi într-o instituţie. Orice sistem, şi vă poate spune un sociolog, (...) rezistă prin oameni exponenţiali, prin oameni importanţi care îi ţin în spate şi pe cei mai puţin înzestraţi. (...) Sunt convins că generaţia tânără va reforma cu adevărat această instituţie şi mai sunt convins de un lucru - indiferent de măsuri, reforme, de cât va avansa tehnica, (...) resursele umane vor conta întotdeauna", a declarat Şinca, vineri, la Salonul de carte juridică, poliţistă şi civică al MAI, unde a fost prezentată una din cărţile sale.

Instituție de mare valoare

El a spus că face parte "dintr-o instituţie absolut temeinică, de mare valoare a acestui stat". "Şi în cele mai pesimiste momente am credinţa nezdruncinată că fac parte dintr-o instituţie absolut temeinică, de mare valoare, a acestui stat şi că sunt un trecător grăbit pe urmele unor oameni mari. (...) Avem toate motivele să fim bucuroşi că reprezentăm o instituţie cu oameni mari, care au ţinut sistemul, pentru că sistemele sunt făcute de oameni", le-a spus comisarul şef celor prezenţi la eveniment.

În cadrul salonului de carte, el a prezentat volumul "Poliţia Română şi Unirea din 1918", lansat în luna martie. Potrivit autorului, cartea redă istoria Poliţiei Române în perioada 1916 - 1919, contribuţia acestei instituţii în Primul Război Mondial şi la făurirea Marii Uniri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel