Comisar european România. Premierul Viorica Dăncilă îndeamnă la consens

Viorica Dăncilă a vorbit din nou despre numirea unui comisar european din partea României, dar a ţinut să menţioneze că portofoliile precedente nu au adus prea multe lucruri bune pentru ţara noastră. 

"În primul rând, pentru noi este important portofoliul şi pe urmă vorbim despre persoană. România a avut două portofolii importante - cel al Agriculturii şi dezvoltării rurale, dar şi cel al Politicilor regionale - două portofolii care au cea mai mare alocare financiară, dar, din păcate, aceste două portofolii deosebit de importante nu au adus foarte multe lucruri bune pentru România şi cred că de data aceasta trebuie să tratăm cu foarte multă seriozitate, să vedem ce portofoliu putem obţine la nivel european şi pe urmă să facem nominalizarea", a spus prim-ministrul.

Se caută un expert

Dăncilă a afirmat că trebuie nominalizată o persoană 'care cunoaşte modul în care se lucrează în instituţii europene', 'care ştie să negocieze'.

"Cred că aici ar trebui să dăm dovadă de consens. Fac apel la acest lucru. Nu am prea mari aşteptări la partidele de Opoziţie, nu am prea mari aşteptări din partea USR-ului. Am văzut modul în care s-au comportat atunci când am prezentat bilanţul Preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene, dar cred că, dacă suntem interesaţi pentru a aduce un plus de imagine României, pentru a avea un portofoliu foarte bun, cred că ar trebui să existe acest consens între partidele politice", a subliniat ea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel