Comisar european. Dăncilă: Dacă aducem un bebeluș și am spune că e propus de PSD, i s-ar găsi un defect

Rodica Mitu / 03 oct 2019 / 23:18
Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă

Viorica Dăncilă a declarat, joi seară, că opoziția din România critică propunerile de comisar european, lucru care nu se întâmplă în alte țări. 

„În orice stat european trebuie să existe cooperare interinstituțională. Acest lucru este unul de normalitate. Pentru obiectivele importante pentru România trebuie să o avem colaborare. Aici lucrurile au luat-o un pic razna. Legat de comisar, am vorbit cu domnul președinte. (...) Respingerea Rovanei Plumb a fost un joc politic", a afirmat Viorica Dăncilă, joi seară, la România TV.

Șeful Executivului a adăugat că opoziția are interese în atacurile asupra propunerilor pentru funcția de comisar european, însă acestea fac rău României deoarece sunt monitorizate și de alte state membre ale UE.

„Doamna președinte ales al Comisiei Europene a spus că vrea egalitate de gen. Ea a venit la început cu 50-50%. Noi am nominalizat. Dacă aducem și un bebeluș și am spune că e propus de PSD, i se va găsi un defect. Sunt interesele opoziției. Am văzut declarațiile domnului Ludovic Orban și domnului Dacian Cioloș. Aceste atacuri sunt monitorizate de alte state membre. Ați văzut Franța, Belgia, Austria că au atacat nominalizarea făcută? În niciun stat nu s-a întâmplat așa ceva”, a spus premierul Viorica Dăncilă.

Președintele PSD, Viorica Dăncilă, a anunțat, marți, după ședința Comitetului Executiv, că Dan Nica rămâne propunerea pentru funcția de comisar european, iar dacă se cere, social democrații au și o propunere de rezervă, o femeie, respectiv pe Gabriela Ciot.

 

FOTO AGERPRES