Comerţul în România, statistici pozitive, INS

Rata inflatiei
Rata inflatiei

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul, în creştere cu 8,3% în primele două luni, conform INS.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul s-a majorat, în primele două luni ale anului, cu 8,3%, faţă de intervalul similar din 2017, în special datorită vânzărilor înregistrate la produsele nealimentare, arată datele Institutului Naţional de Statistică (INS), publicate joi.

Potrivit sursei citate, în perioada ianuarie - februarie, în marja de creştere înregistrată ca serie brută, vânzările de produse nealimentare s-au majorat cu 11,1%, vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun cu 8,2%, respectiv comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate cu 3,7%.

Totodată, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a înregistrat o creştere cu 8,7%, datorită rezultatelor consemnate în vânzările de produse nealimentare (+11,9%), vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+8,4%) şi comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+3,9%).

Datele INS arată că, în februarie 2018 versus februarie 2017, afacerile din comerţul cu amănuntul au înregistrat o creştere de 5%, ca urmare a creşterilor înregistrate la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+8%) şi la vânzările de produse nealimentare (+5%). Pe de altă parte, comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 0,5%. În acelaşi timp, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul, ca serie ajustată, s-a majorat cu 6,6%, iar vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun au crescut cu 8%, vânzările de produse nealimentare cu 7,5% şi cele din comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate cu 0,8%.

[citeste si]

La nivel comparativ februarie - ianuarie 2018, cifra de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), a scăzut atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată, cu 3,4%, respectiv 2,3%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel