Comerțul și construcțiile, în picaj. Previziuni sumbre, transmise de INS

Codul Economic
Codul Economic

INS transmite tendințele activității economice din România în primele luni ale anului 2017. Datele sunt bazate pe percepția managerilor din sectoarele de activitate. 

În ceea ce privește industria prelucrătoare, managerii preconizează pentru următoarele trei luni, relativă stabilitate a volumului producţiei (sold conjunctural +3%). Pentru activitatea de fabricare a autovehiculelor de transport rutier, a remorcilor și semiremorcilor se va înregistra tendinţă de creștere (sold conjunctural +31%), în timp ce pentru activitatea de fabricare a hârtiei și a produselor din hârtie, tendința va fi de scădere (sold conjunctural -23%).

(w670)

Pentru preţurile produselor industriale se prognozează relativă stabilitate în următoarele trei luni (sold conjunctural +3%), la fel și referitor la numărul de salariați, ar urma o stabilitate în domeniu. 

Vești proaste pentru salariații din construcții și comerț

În construcții, situația stă puțin diferit. În următoarele trei luni, va urma o scădere a volumului producției (sold conjunctural -22%). Managerii estimează scădere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural -15%). În ceea ce priveşte preţurile lucrărilor de construcţii se preconizează relativă stabilitate a acestora. 

Nici comerțul cu amănuntul nu ar urma să stea mai bine. Activitatea economică ar urma să scadă cu 22%, iar volumul comenzilor către furnizorii de mărfuri automat va înregistra o scădere cu aproximativ 17%. 

Angajatorii prognozează pentru următoarele trei luni scădere a numărului de salariaţi. Pentru următoarea perioadă, managerii societăţilor comerciale estimează relativă stabilitate a preţurilor de vânzare cu amănuntul. 

Servicii

Conform estimărilor din luna ianuarie 2017, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaşte relativă stabilitate în următoarele trei luni (sold conjunctural 0%).

În sectorul de servicii se estimează relativă stabilitate a numărului de salariaţi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel