Comerțul cu autovehicule și motociclete, în creștere

autoturisme
autoturisme

INS a anunțat că, în primele patru luni ale acestui an, ciferele de afaceri din comerțul cu autovehicule și motociclete a crescut considerabil.

Insitutul Național de Statistică arată că, în România, comerțul cu autovehicule și motociclete a crescut puternic primele patru luni ale anului 2018 în comparație cu aceeași perioadă a anului 2017. Indicatorul este chiar cifra de afaceri în creștere pe acest segment. "În perioada 1.I-30.IV.2018, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut faţă de perioada 1.I-30.IV.2017 atât ca serie brută cu 9,0%,cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 10,5%. Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei a crescut atât ca serie brută cu 6,8%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate  cu 6,3%", se arată în analiza INS.

Comerț cu autovehicule în scădere în luna aprilie

Luna aprilie a acestui an a adus o creștere în privința volumului cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, în comparație cu aceeași lună a anului 2017. Creșterea a fost datorată creşterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, în timp ce la categoria autovehicule s-a înregistrat o ușoară scădere. "Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna aprilie 2018, comparativ cu luna precedentă,a înregistrat o creştere cu 0,4% datorată creşterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+21,0%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+2,0%). Scăderi s-au înregistrat la comerţul cu autovehicule (-0,5%) şi la activităţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (-0,1%)",se arată în comunicatul INS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel