COMERȚ SĂRBĂTORI IARNĂ. ANPC, amenzi de 1,7 milioane după controale

ANPC a dat amenzi de 1,7 milioane de lei după controalele efectuate în perioada sărbătorilor de iarnă. 

Verificările au vizat modul de etichetare, comercializare şi depozitare a produselor alimentare specifice, potrivit unui comunicat al instituţiei.

Tone de produse alimentare, situație nelegală

Conform ANPC, controlul s-a desfăşurat în perioada 27 noiembrie - 22 decembrie 2017 în toate judeţele ţării şi în Bucureşti. În urma acestuia, au fost controlaţi 1.366 de operatori economici, constatându-se abateri la 904 (66%) dintre aceştia şi a fost verificată o cantitate de circa 140 de tone de produse alimentare specifice sărbătorilor de iarnă, constatându-se că circa 17 tone (12,1%) nu se încadrau în prevederile legale privind protecţia consumatorilor.

Sancțiuni, produse retrase de la vânzare

În urma deficienţelor constatate, comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor au dispus oprirea definitivă şi retragerea de la comercializare a 941 de kilograme de produse alimentare specifice sărbătorilor de iarnă în valoare de 15.197 lei, produse improprii consumului uman, oprirea temporară de la comercializare a circa 9.024 kilograme produse alimentare specifice sărbătorilor de iarnă, în valoare de 129.609 lei până la remedierea neconformităţilor constatate, precum şi aplicarea de 1.048 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 1.711.900 lei pentru încălcarea reglementărilor privind protecţia consumatorilor.

[citeste si]

Potrivit comunicatului, în peste 64% din judeţe se comercializau produse alimentare în afara datei durabilităţii minimale stabilite de producători.

"Comisarii ANPC monitorizează şi supraveghează respectarea reglementărilor din domeniul protecţiei consumatorilor, cu scopul de a preveni şi a combate practicile ce dăunează vieţii şi sănătăţii consumatorilor sau care afectează interesele economice ale acestora. Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor nu tolerează nicio abatere de la prevederile legale", se mai menţionează în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel