Comemorarea victimelor Holocaustului. Ramona Mănescu: Ororile trecutului nu trebuie să se repete

Alexandru Ichim / 10 oct 2019 / 21:11
Ramona Manescu
Ramona Manescu

Ministrul Ramona Mănescu a susținut la comemorarea victimelor Holocaustului din România că ”ororile trecutului nu trebuie să se repete”. 

Ministrul Ramona Mănescu a participat, joi, la ceremonia oficială dedicată comemorării victimelor Holocaustului din România, ocazie cu care a subliniat că "ororile trecutului nu trebuie să se repete", informează un comunicat de presă transmis de Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

La evenimentul care a avut loc la Memorialul Victimelor Holocaustului din Bucureşti a participat şi secretarul de stat Victor Micula.

MAE reaminteşte că, din anul 2004, în România, 9 octombrie este Ziua naţională de comemorare a victimelor Holocaustului şi că această dată marchează începutului deportărilor evreilor în Transnistria, în anul 1941.

În fiecare an, în preajma acestei zile, autorităţile române organizează manifestări dedicate memoriei Holocaustului, incluzând: conferinţe, seminarii, lansări de carte, spectacole, concursuri şcolare etc.

Instituţiile implicate în coordonarea activităţii de comemorare a Zilei Holocaustului sunt: Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, Ministerul Educaţiei Naţionale, Ministerul Afacerilor Externe, Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România "Elie Wiesel" şi Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România.