Combinatul siderurgic Galați. Afacere aproape încheiată

sidex
sidex

ArcelorMittal, patronul fostului Sidex, este aproape să preia Ilva, cea mai mare oțelărie din Europa.

Grupul ArcelorMittal este pe punctul de a obţine aprobarea Uniunii Europene pentru a achiziţiona Ilva, cea mai mare oţelărie europeană, au declarat, vineri - pentru Reuters, preluată de Agerpres - surse apropiate acestui dosar. 
Compania indiană s-a angajat să vândă mai multe facilităţi de producţie din Europa, printre care şi combinatul de la Galaţi, pentru a răspunde la îngrijorările în materie de concurenţă.
Potrivit surselor citate, pachetul de active pe care ArcelorMittal s-a oferit să le vândă este mult mai mare decât concesiile pe care, iniţial, era pregătit să le facă grupul.

[citeste si]

Ilva, preluată de statul italian

1,8 miliarde de euro, 2,2 miliarde de dolari, este oferta celor de la ArcelorMittal pentru preluarea Ilva, oţelărie în care lucrează peste 14.000 de persoane. Ilva, aflată în oraşul Taranto din sudul Italiei, producea anual nouă milioane tone de oţel, aproximativ 40% din producţia de oţel a Italiei. Momentan, oțelăria a fost preluată de stat și este închisă, pentru a fi curățată. 
Grupul ArcelorMittal este cea mai mare companie siderurgică şi minieră din lume, prezentă în peste 60 de ţări. În 19 dintre acestea are unităţi proprii de producţie. În România, ArcelorMittal deţine unităţi de producţie la Galaţi, Iaşi, Roman şi Hunedoara.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel