Combaterea corupţiei. Germania, solicitare către Bulgaria

Coruptie
Coruptie

Preşedintele german Frank-Walter Steinmeier a cerut autorităţilor de la Sofia să îşi sporească eforturile pentru combaterea corupţiei. 

Preşedintele german Frank-Walter Steinmeier începe joi o vizită de două zile în Bulgaria, iar într-un interviu acordat în prealabil unui cotidian bulgar, a cerut autorităţilor de la Sofia să îşi sporească eforturile pentru combaterea corupţiei şi promovarea statului de drept. Steinmeier a declarat cotidianului 24 Ceasa, preluat de DPA, că pentru atragerea investiţiilor Bulgaria trebuie să facă progrese reale în domeniile menţionate. 

Bulgaria, atractivă pentru investitorii germani



Bulgaria este deja atractivă pentru investitorii germani, care au deschis în această ţară peste 5000 de firme, dar nu este singura opţiune, a arătat preşedintele. Corupţia şi statul de drept sunt factori-cheie şi pentru primirea Bulgariei în spaţiul Schengen, a spus Steinmeier. Acesta este un obiectiv comun, iar îndeplinirea condiţiilor preliminare va fi examinată de asemenea în comun, a adăugat el. 

Steinmeier urma să fie întâmpinat cu onoruri militare, apoi să discute cu omologul său bulgar, Rumen Radev, şi să fie oaspetele premierului Boiko Borisov la un dejun. În programul său este prevăzută şi o vizită în parlamentul de la Sofia. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel