Comandament MAI: Forţe suplimentare în judeţele afectate de vremea rea

Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne, a dispus suplimentarea forţele şi echipamentele pentru intervenţie în judeţele aflate sub avertizare de vreme rea din perioada următoare.

'Vă informez că la nivelul MAI, încă de ieri, am direcţionat forţe şi echipamente suplimentare în judeţele aflate sub avertizare. E vorba de patru autoşenilate, trei autofreze, trei autospeciale de transport de mare capacitate şi patru autospeciale de tractare. Suntem pregătiţi pentru intervenţie cu peste 13.500 de angajaţi ai ministerului, pompieri, jandarmi şi poliţişti', a declarat Carmen Dan, la comandamentul desfăşurat la MAI în contextul avertizărilor meteorologice de ninsori abundente şi viscol.

Ea a menţionat că a dispus, încă de miercuri seară, prefecţilor din judeţele ce urmează a fi afectate să se asigure că la nivel judeţean există suficiente stocuri de material antiderapant

'Avem deja un debit crescut al Dunării şi sunt deja în vigoare avertizări hidrologice pentru riscul unor inundaţii. Situaţia cea mai dificilă se preconizează a fi în zona Munteniei. În această zonă ne aşteptăm la efecte mai consistente, în zonele şi localităţile care deja au avut probleme în urma inundaţiilor de acum două săptămâni. Din acest motiv, în judeţele Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Constanţa şi Tulcea, solicit autorităţilor o atenţie sporită, inclusiv din această perspectivă', a spus Carmen Dan.

[citeste si]

Ministrul Afacerilor Interne a făcut apel la prefecţi, cu care s-a aflat în sistem de videoconferinţă, să profite de orele rămase până la noapte pentru a analiza încă o dată riscurile asupra comunităţilor, care sunt zonele unde pot să apară blocaje şi evitarea expunerii persoanelor vulnerabile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel