Columbia. Militanți pentru drepturile omului, asasinați

poza cu caracter descriptiv asasin
poza cu caracter descriptiv asasin

În Columbia, la fiecare trei zile, este asasinat un militant al drepturilor omului, în timp ce ţara este pe punctul de a pune capăt ultimului conflict armat de pe continent, cu Armata de Eliberare Naţională, a denunţat miercuri instituţia columbiană Apărătorul Poporului.

Între 1 ianuarie 2016 şi 30 iunie 2018, 311 cetăţeni care şi-au consacrat viaţa realizării de proiecte sociale şi apărării drepturilor omului au fost asasinaţi, a indicat ombudsman-ul Carlos Alfonso Negret. Columbia caută să surmonteze ultimul conflict armat de pe continent, negociind în Cuba pacea cu gherila ghevaristă ELN, la doi ani după acordul de pace semnat cu Forţele Armate Revoluţionare din Columbia (FARC).

Potrivit preşedintelui în exerciţiu Juan Manuel Santos, din 2016 până în martie 2018, 160 de responsabili locali, care apărau drepturile omului, au fost asasinaţi în atacuri atribuite unor diferite grupări cu diverse motivaţii, îndeosebi în regiunile cu culturi de droguri. Columbia se confruntă cu un conflict armat în care, timp de circa cincizeci de ani, au fost implicate mişcări de gherilă, grupări paramilitare, agenţi ai statului şi narcotraficanţi, şi care s-a soldat cu peste opt milioane de morţi, persoane dispărute sau strămutate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel