Colocviul Naţional de Istorie - pe 14 şi 15 mai, la Muzeul Cotroceni

10 mai 2019 / 13:12

Cea de a XXI-a ediţie a Colocviului Naţional de Istorie, care vizează valorificarea cercetării ştiinţifice desfăşurate de specialiştii din muzee, instituţii de învăţământ superior, institute de cercetare, dar şi diseminarea informaţiei referitoare la patrimoniul cultural naţional, va fi organizată în zilele de 14 şi 15 mai, la Muzeul Naţional Cotroceni.

Potrivit unui comunicat transmis vineri AGERPRES, ediţia din acest an, la care vor participa peste 60 de specialişti din instituţii de prestigiu din întreaga ţară şi din străinătate, de la universităţi, institute şi centre de cercetare la muzee şi biblioteci, îşi propune să marcheze o serie de evenimente importante pentru istoria României, punând accent şi pe aspectele cu o deosebită însemnătate pentru istoria ansamblului Cotroceni.

Programul va cuprinde paneluri de lucru dedicate împlinirii a 160 de ani de la Unirea Principatelor Române şi a 100 de ani de la recunoaşterea internaţională a Marii Uniri prin Conferinţa de Pace de la Paris, precum şi intervenţii care vor reflecta cei 30 de ani care au trecut de la revoluţia anticomunistă. Totodată, vor fi prezentate şi lucrări pe tema celor 340 de ani care s-au scurs de la punerea pietrei de temelie a bisericii mănăstirii Cotroceni. Alături de alte instituţii de presă, Agenţia Naţională de Presă AGERPRES se numără printre partenerii media ai evenimentului.