Școlile de IT din Cluj-Napoca, lăudate în presa franceză

Școlile de programare IT din Cluj-Napoca au fost lăudate în presa franceză într-un articol al publicației 'Slate'. Academia+Plus şi Simplon.ro îi învaţă pe români programare după modelele unor şcoli de IT consacrate în Franţa. 

"Căutaţi o conexiune bună la internet? Veniţi în România. Conform unui clasament realizat în 2014 de Bloomberg, ţara se afla pe locul al şaselea în lume în ceea ce priveşte lăţimea de bandă. Conexiunea este de două ori mai rapidă decât în SUA, fapt care l-a enervat pe candidatul democrat Bernie Sanders. (...) Românii sunt campioni europeni la Internet, atât pentru viteza transferului de date, cât şi pentru dezvoltatorii web. Care este cea de-a doua limbă vorbită, după engleză, la Microsoft? Româna. Cultura IT a început la mijlocul anilor 1980, când dictatorul Nicolae Ceauşescu a lansat un program pentru a sprijini utilizarea calculatorului în şcoli.

Mai mult, începând din 2014, două şcoli franceze, care şi-au deschis filiale în România: Academia+Plus este recunoscută de Şcoala 42 a lui Xavier Niel, în timp ce Simplon.co, cu sediul în Montreuil, şi-a deschis o filială în Cluj cu numele Simplon România.

Cele două formează programatori, cu ajutorul unor metode de pedagogie inovatoare.

[citeste si]

 „Programul permite tinerilor talentaţi şi pasionaţi de calculatoare să urmeze cursuri de formare profesională inovatoare, care să le permită să dobândească prin practică baze solide în programare. De asemenea, ei sunt pregătiţi să facă faţă aşteptărilor pieţei muncii ca dezvoltatori web". Parteneriatul cu Xavier Niel autorizează Academia+Plus să folosească mai multe metode ale Şcolii 42. Nici cadre didactice, nici program Sediul Academiei seamănă mai mult cu cel al Şcolii 42: camere cu calculatoare, atmosferă relaxată, consolă de jocuri într-un colţ. Aici nu sunt profesori şi nici program stabil: spaţiile sunt deschise şapte zile pe săptămână, zi şi noapte. Elevii vin atunci când doresc să lucreze la proiectul lor: un site de vânzări on-line, o aplicaţie revoluţionara, un joc video. Ei lucrează sub monitorizarea unui sistem automat de corecţie dezvoltat de Şcoala 42

Programul permite tinerilor talentaţi şi pasionaţi de calculatoare să urmeze cursuri de formare profesională inovatoare, care să le permită să dobândească prin practică baze solide în programare. De asemenea, ei sunt pregătiţi să facă faţă aşteptărilor pieţei muncii ca dezvoltatori web". Parteneriatul cu Xavier Niel autorizează Academia+Plus să folosească mai multe metode ale Şcolii 42. Nici cadre didactice, nici program Sediul Academiei seamănă mai mult cu cel al Şcolii 42: camere cu calculatoare, atmosferă relaxată, consolă de jocuri într-un colţ. Aici nu sunt profesori şi nici program stabil: spaţiile sunt deschise şapte zile pe săptămână, zi şi noapte. Elevii vin atunci când doresc să lucreze la proiectul lor: un site de vânzări on-line, o aplicaţie revoluţionara, un joc video. Ei lucrează sub monitorizarea unui sistem automat de corecţie dezvoltat de Şcoala 42", scrie jurnalista Marianne Rigaux, în articolul publicat în Slate.fr - Les geeks roumains se forment à la française.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel