ȘCOLI ÎNCHISE FEBRUARIE 2018, ȘCOLI ÎNCHISE TOATĂ SĂPTĂMÂNA. Județele unde elevii nu merg la cursuri toată săptămâna

Cursurile şcolare rămân suspendate, în mai multe județe, până la sfârşitul săptămânii.

UPDATE 10: Prefectul judeţului Giurgiu, Nina Carmen Crişu, a anunţat că şcolile în judeţul Giurgiu vor rămâne închise pe tot parcursul acestei săptămâni pentru a proteja copiii de ger şi pentru faptul că nici autorităţile din municipiu nu au terminat de curăţat trotuarele. 

UPDATE 9: Cursurile în toate grădiniţele, şcolile şi liceele din judeţul Dolj rămân suspendate şi vineri, 2 martie.

UPDATE 8: Conform datelor transmise de inspectoratele școlare județene/Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB), în perioada 1-2 martie 2018, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, cursurile școlare vor fi suspendate integral în județele Brăila, Călărași, Constanța, Ialomița, Ilfov, Olt, Teleorman și în municipiul București.

De asemenea, în județele Argeș și Dolj s-a decis suspendarea integrală a cursurilor, însă doar pentru ziua de 1 martie, urmând ca în funcție de evoluția vremii să se ia o hotărâre, în cursul zilei de joi, pentru data de vineri, 2 martie. În județul Tulcea, în data de 1 martie, toate structurile de învățământ sunt închise, cu excepția grădinițelor din municipiu.

În același timp, în intervalul 1-2 martie, activitatea instructiv-educativă se va desfășura parțial în județele Giurgiu (toate unitățile de învățământ sunt închise, cu excepția a cinci grădinițe cu program prelungit din municipiu), Cluj (Colegiul Tehnic „Victor Ungureanu” din Câmpia Turzii are centrala termică defectă). Joi, 1 martie, în liceul din localitatea Lădești (Vâlcea) nu se desfășoară ore de curs.

Informațiile au fost comunicate de inspectoratele școlare județene/ISMB, în cursul zilei de astăzi, 28 februarie (oră de referință: 17:00), în urma deciziilor luate la nivel local în comandamentele pentru situații de urgență.

UPDATE 7: De asemenea, cursurile din învăţământul preuniversitar în judeţul Ialomiţa se suspendă în perioada 1-2 martie.

UPDATE 6: Cursurile vor fi suspendate şi joi şi vineri la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) din cauza condiţiilor meteorologice, urmând ca activităţile didactice să fie reluate pe 5 martie, informează reprezentanţii instituţiei de învăţământ superior. 

UPDATE 5: Şcolile vor rămâne închise în judeţul Giurgiu şi în perioada 1-2 martie, conform unei decizii luată miercuri de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU). 

UPDATE 4: Potrivit unui comunicat de presă al MEN, s-a decis extinderea perioadei de suspendare integrală a cursurilor până joi inclusiv în judeţele Argeş şi Dolj, respectiv până vineri inclusiv în Capitală şi în judeţele Ilfov şi Teleorman

De asemenea, a fost anunţată suspendarea integrală a cursurilor pentru miercuri în judeţele Brăila, Călăraşi, Constanţa, Ialomiţa şi Olt

Miercuri, activitatea instructiv-educativă se va desfăşura parţial în judeţele Giurgiu (toate unităţile de învăţământ sunt închise, cu excepţia a cinci grădiniţe din municipiu), Tulcea (toate structurile de învăţământ sunt închise, cu excepţia grădiniţelor din municipiu), Vaslui (două şcoli au activitatea suspendată), Vâlcea (patru unităţi de învăţământ au activitatea suspendată în data de 28 februarie, Liceul Lădeşti fiind închis în data de 1 martie) şi Vrancea (şapte structuri de învăţământ din trei unităţi cu personalitate juridică sunt închise).

UPDATE 3: În Vâlcea, cursurile în unităţile şcolare din localităţile Stoileşti şi Runcu vor fi suspendate miercuri, 28 februarie, iar în localitatea Lădeşti cursurile şcolare vor fi suspendate atât miercuri cât şi joi, 1 martie.

UPDATE 2: Cursurile în şcolile din judeţul Buzău vor fi reluate miercuri, a decis conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ), în condiţiile în care unităţile de învăţământ preuniversitar au fost închise marţi. 

UPDATE: Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dolj şi Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean au decis marţi ca în toate grădiniţele, şcolile şi liceele din judeţ cursurile să rămână suspendate şi în zilele de miercuri, 28 februarie, şi joi 1 martie 2018. 

-----

Până vineri, inclusiv, nu se țin cursurile în judeţul Teleorman.

Având în vedere avertizările meteorologice pentru perioada următoare, de ger şi ninsori consistente, precum şi faptul că, în acest moment, mai multe tronsoane de drumuri judeţene şi naţionale sunt închise circulaţiei, în cadrul şedinţei extraordinare a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Teleorman s-a hotărât prelungirea suspendării cursurilor şcolare pentru următoarele 3 zile (28.02.2018, 01.03.2018 şi 02.03.2018), se precizează într-un comunicat al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Teleorman. 

Anunțul Gabrielei Firea

De asemenea, nici în Capitală elevii nu vor merge la ore.

"Am luat decizia ca toată săptămâna şcolile să fie închise (grădiniţe, şcoli şi licee). Înţeleg dificultatea familiilor, dar în prmul rând cred că şcolile sunt pentru educaţie, nu pentru supraveghere şi îngrijire. Îi înţeleg pe părinţi, dar îi rog să găsească soluţii, să nu îi lase în viscol doar pentru a-i trimite undeva cât sunt ei la serviciu. Ne pasă de toată lumea. Nu toţi copiii ajung la şcoală cu maşina încălzită a părinţilor. O să avem în continuare ger", a declarat Gabriela Firea, primarul general al Capitalei.

Județele unde școlile sunt închise

În Tulcea și Giurgiu cursurile vor fi suspendate și miercuri. 

VEZI celelalte județe unde nu se fac ore marți și miercuri AICI.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel