Colete suspecte. Anchetă de amploare a poliţiei australiene

Poliţia australiană a declanșat o anchetă de amploare după ce mai multe colete suspecte au fost trimise unor misiuni diplomatice străine.

Poliţia australiană desfăşoară o anchetă după ce mai multe colete suspecte au fost trimise unor ambasade şi consulate din Canberra şi Melbourne, au anunţat poliţia şi surse din cadrul ambasadelor, informează AFP şi Reuters. Aceste colete, care nu sunt după toate probabilităţile unele periculoase, sunt în continuare examinate. Ele au fost livrate la mai multe adrese din capitală şi din marele oraş din sudul Australiei, a confirmat poliţia.

'Aceste pachete sunt examinate de serviciile de urgenţă', a precizat într-un comunicat poliţia federală australiană. Consulatul britanic din Melbourne a fost unul dintre primele vizate. 'Suntem în legătură cu poliţia federală şi autorităţile locale cu privire la această situaţie. Toţi angajaţii noştri sunt sănătoşi şi în siguranţă', a declarat un purtător de cuvânt al misiunii diplomatice britanice.

Citește și: MAI, precizări după ce Iohannis a contestat legea privind autoritatea poliţiştilor

Consulatul SUA în Melbourne a anunţat la rândul său că a primit 'un pachet suspect', care a fost preluat de pompierii din oraş şi de poliţia federală, care a declanşat o anchetă. Vic Emergency, o agenţie însărcinată cu situaţiile de urgenţă şi aflată în subordinea guvernului statului Victoria, a cărui capitală este Melbourne, a dezvăluit mai multe cazuri de colete suspecte descoperite în oraş, inclusiv lângă misiuni diplomatice ale Spaniei, Japoniei, Egiptului, Indiei şi Pakistanului.

Citește și: Cluj. Profesoară, plângere poliție. Primește colete suspecte

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel