Coldea, chemat de procurori. Chirieac, ipoteză-cheie: Ce vor să afle magistrații. Mărturie importantă

Florian Coldea
Florian Coldea

Florian Coldea a fost prezent luni la Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție pentru a-și ridica citația întrucât ar urma să fie audiat într-un dosar al Laurei Codruța Kovesi. Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat situația.

Potrivit primelor informații Antena 3, dosarul în care a fost citat ar fi cu privire la aducerea lui Nicolae Popa în țară. În dosarul respectiv s-a vorbit despre faptul că au fost prezenți în aeronava cu care a fost adus Nicolae Popa și doi ofițeri SRI. Urmează ca Florian Coldea să meargă pentru a da declarație la Secția de investigare a magistraților. 

Bogdan Chirieac este de părere că declarațiile lui Florian Coldea reprezintă o probă importantă în acest dosar.

”Eu înțeleg că esența acestui dosar este faptul că doamna Kovesi, procuror general în acel moment, i-a cerut omului de afaceri Sebastian Ghiță să plătească o jumătate din prețul cursei de avion Jakarta - București. Asta a și făcut Sebastian Ghiță. La cererea doamnei Kovesi, domnul Nicolae Popa a fost adus cu un avion privat pentru a fi mai spectaculos, nu cu acea cursă de linie, cu polițiști, așa cum se întâmplă în cazul normal. Domnul Coldea, fiind prim-adjunctul, șeful militar al SRI, normal trebuia să aibă cunoștințe de lucrurile acestea. În această idee, fiindcă niciodată Sebastian Ghiță nu a spus că domnul Coldea i-a cerut să plătească banii aceia, mereu a spus despre doamna Kovesi, probabil procurorii vor să afle cum au stat lucrurile, să întrebe dacă Florian Coldea știa că Sebastian Ghiță plătește avionul și dacă i-a cerut și acesta. Este o mărturie importantă a domnului Coldea”, a declarat analistul politic Bogdan Chirieac, prezent prin legătură telefonică, în cadrul jurnalului de știri de la Antena 3.

Vezi și: Iliescu, plângere împotriva lui Augustin Lazăr

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel