Colaps în Sănătate!? Olguța Vasilescu: Nu vor mai fi bani pentru salarizare

Olguța Vasilescu prezintă calculele făcute în buget de Guvernul Orban pentru Sănătate. Până la finalul anului, ar putea să nu ajungă banii pentru salariile angajațiilor din domeniu. 

Olguța Vasilescu a intervenit, în direct, la România TV, unde a susținut că noul buget pentru sănătate ar putea fi insuficient pentru plata salariilor în sistemul de sănătate până la finalul acestui an.  

”Eu cred că până la finalul anului, dacă se face această reformă din sănătate așa cum o promovează cei de la PNL, atunci este foarte posibil să nu mai fie bani pentru cheltuielile de salarizare din sistemul de sănătate. Vă dau și cifre. Dumnealor vor acum ca programele de sănătate să fie accesate inclusiv de cei din mediul privat, ceea ce e un principiu corect, dar după o dezbatere corectă și cu un buget corect. Pentru că, dacă ne uităm la bugetul sănătății pe anul trecut, o să vedem că acel Guvern pesedist rău famat, așa cum era el, a pus pentru sănătate vreo 14,9 miliarde, iar actualul Guvern are un buget de 11,5 miliarde. Este o scădere cu 3,5 miliarde anul acesta la sănătate. La Casa de Sănătate este o scădere a bugetului de un miliard.  În condițiile în care 90% înseamnă cheltuielile de salarizare din spitale, iar bugetul acum se împarte și cu privatul, vă dați seama că nu mai rămân bani și pentru salarizare. Deci tot stresul ăsta pe care l-am avut noi să găsim bani ca să punem la sănătate să nu ne mai plece medicii în afară și să îi lăsăm pe români să se trateze la niște medici foarte buni în sistemul de stat se duce acum pe apa sâmbetei”, a precizat Olguța Vasilescu la România TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel