Coita, despre Iohannis: Acum îmi este clar

Alex Coita
Alex Coita

„Cred că a venit momentul să îmi calibrez așteptările cu privire la președintele Klaus Iohannis”, a spus Alex Coita, după declarațiile șefului statului de vineri.

„Până de curând, am așteptat de la el să vină cu o gândire prin care să așeze România în matca normalității. Asta ar fi însemnat, din punctul meu de vedere, un armistițiu politic pe durata Președinției române la Consiliul UE, la adăpostul căruia ar fi putut fi gândite câteva puncte de acord fundamental în jurul cărora să se reconstruiască pilonii pe care se așează România astăzi. Așa cum a existat la începutul mandatului său inițiativa extrem de importantă de a facilita un consens politic privind alocarea unui procent de 2% din PIB pentru apărare, la fel era esențial acum ca un grup restrâns de minți lucide din întreg arcul politic să gândească și să agreeze un număr de câteva principii în jurul cărora să se reașeze justiția, economia și identitatea europeană a României”, a scris Alex Coita pe Facebook.

„Acum îmi este clar că toate aceste așteptări au fost vise. Ultimele declarații arată că președintele Iohannis se mulțumește ca, pe final de mandat, să se alinieze unui tipar prezidențial definit de predecesorul său la Cotroceni. Iohannis, cu alte cuvinte, se adaptează cererii din piață, dar lasă să se vadă și frustrările acumulate în perioada în care a lăsat sistemul politic să respire, asumându-și un rol minimal și decontând în acest timp atacuri din toate părțile”, a mai precizat Coita, adăugând: „Într-un fel, Iohannis este de admirat pentru că este dispus să preia tot focul venit din zona majorității și să ducă pe umerii săi niște lideri ai opoziției prea slabi sau insuficient de copți. Vina pentru situația de astăzi, însă, îi aparține în bună măsură. Prin lipsă de fler politic, comoditate și autosuficiență, Iohannis a reușit să potențeze, prin abordarea sa ca președinte, haosul pe care l-a traversat opoziția parlamentară, debalansând scena politică și creând premisele pentru situația pe care o traversăm astăzi ca țară”.

Opoziția, fără un plan conturat

„Este trist să văd și că, în ajunul preluării Președinției Consiliului UE, opoziția anti-PSD se mulțumește cu artificii tactice pentru a temporiza, irita sau destabiliza adversarul, fără un plan bine conturat și fără vreo perspectivă viabilă pentru o alternativă politică. Aceste măsuri nu vin fără un preț, și acest preț din păcate este plătit de România”, a transmis Alex Coita.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel