CODURI PENALE. Cristian Ban (CSM): Doamne Dumnezeule, sper să nu intre niciodată în vigoare

Rodica Mitu / 19 dec 2017 / 12:48
CSM, mesaj ferm: Nu putem accepta excesele de limbaj
CSM, mesaj ferm: Nu putem accepta excesele de limbaj

Vicepreşedintele CSM, procurorul Cristian Ban, a spus, marți, că modificările ce ar putea fi aduse Codurilor penale sunt de natură să 'paralizeze' efectiv activitatea de urmărire penală.

'Pe legile justiţiei s-au făcut discuţii, dar eu aş trage un semnal de alarmă pe proiectul de modificare a celor două Coduri - penal şi de procedură penală. Sunt amendamente, că nu putem discuta decât pe amendamente, care, Doamne Dumnezeule, sper să nu intre niciodată în vigoare, vor paraliza efectiv, şi o spun cu cea mai mare responsabilitate, activitatea de urmărire penală şi de judecată, dar în mai mică măsură.

Vor fi nu numai corupţi liberi, vor fi şi criminali, vor fi pedofili, vor fi violatori, care vor umbla liber pentru că organele de anchetă sunt legate de mâini şi de picioare. Este ca şi când ai lega pe cineva de mâini şi de picioare şi l-ai arunca în apă să înoate, exact aşa vor fi supuse organele de anchetă şi (...) instanţele', a declarat Cristian Ban, în contextul discuţiilor din plenul CSM privind adoptarea unui mesaj public şi unitar referitor la propunerile de modificare a legilor Justiţiei şi la conţinutul şi efectele amendamentelor iniţiate la Codurile penale, notează Agerpres.

[citeste si]